Review van Lang Leve de Koning – maar ik denk vooral aan mezelf
"Een gezellig mix van geluk, tactiek en pesten."

— Das
Intrige aan het hof! 👑 Speel dit machtsspelletje mee en probeer de meeste invloed te krijgen door de aandacht van de koning op jou te vestigen. Want die geeft de beste posities aan zijn loyaalste adviseurs. Lukt het jou om de anderen te slim af te zijn?
Spelverloop
Iedere speler kiest een karakter om mee te spelen. Het speelbord of regeringsbord met alle functionarissen wordt klaargelegd, alle kaarten worden geschud en dan kan het spel beginnen.

Het spel wordt in 2 fases gespeeld.
Fase 1: De Invloedfase
Degene die aan de beurt is, is adviseur en pakt één voor één kaarten (het aantal spelers plus 1). Je bepaalt direct waar die kaart gespeeld wordt: houd je de kaart zelf (1 kaart per beurt), leg je hem open onder het regeringsbord voor de andere spelers óf leg je de kaart op de gunstapel naast het regeringsbord (1 kaart per beurt). Deze stapel wordt in de tweede fase gebruikt.
Als dit gedaan is, mogen de overige spelers één voor één een open kaart van de tafel pakken. Kies je op enig moment een koningskaart, dan moet je die direct uitvoeren. Met een koningskaart kun je de waarde van een functie op het regeringsbord met 1 verhogen of verlagen.

De spelers zijn om de beurt adviseur tot de stapel kaarten op is en dan begint fase 2.
Fase 2: De Aanzienfase
De kaarten van de gunstapel worden geschud en om de beurt kunnen de spelers een kaart aanbieden op de veiling en proberen op deze manier hun aanzien te verhogen.
De beginspeler pakt en kaart, legt die open en plaatst een bod. Met de wijzers van de klok mee kunnen de volgende spelers hoger bieden of passen. Wanneer iedereen gepast heeft, krijgt de speler met het hoogte bod de kaart waardoor zijn of haar aanzien groeit. Ligt er een regeringskaart of een koningskaart, dan betaal je met goud. Maar als er goud ligt, dan betaal je met een aantal kaarten. Als alle kaarten op zijn, ga je tellen wie per ministerie (kleur) de meeste aanzien heeft. Tel alle punten bij elkaar op. Degene met de meeste punten heeft de meeste aanzien en wint het spel.

Conclusie
Dit vlotte kaartspel, uitgegeven door White Goblin Games, is een vernieuwde uitgave van het kaartspel Biblios. Het is in een luchtig, vrolijk jasje gestoken en dat past heel goed bij het spel. En de doos is praktisch ingedeeld zodat de kleine losse onderdelen netjes op hun plaats blijven.
De manier van kaarten kiezen is erg leuk: je weet natuurlijk niet wat de volgende kaart zal zijn die je trekt. Toch moet je direct bepalen of je de kaart wilt houden of weglegt… op deze manier houd je de spanning er een beetje in.
Het is een eenvoudig familiespel dat je met 2-5 spelers kunt spelen en het duurt ongeveer een half uur. Ik moet wel zeggen: met 2 spelers is het wat saai; je mist dan een beetje de interactie die het spel juist leuk maakt. Dit machtsspelletje is een gezellig mix van geluk, tactiek en pesten. Het is leuk voor tussendoor, of met een paar beginnende spelers.

Deze review van Lang Leve de Koning – maar ik denk vooral aan mezelf is geschreven door Das.
Lees alle reviews van Das
"Probeer iedereen te slim af te zijn in dit leuke machtsspelletje!"

— Das
Koop Lang Leve de Koning – maar ik denk vooral aan mezelf bij je lokale Spellenwinkel:
Alle SpellenwinkelsSteun Spellenbunker, koop bij deze winkels:
bol.comAmazon
Omschrijving van Lang Leve de Koning – maar ik denk vooral aan mezelf
Lang Leve de Koning – maar ik denk vooral aan mezelf is een Familiespel dat door 2-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Lang Leve de Koning – maar ik denk vooral aan mezelf duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Lang Leve de Koning – maar ik denk vooral aan mezelf staat in het Engels bekend onder de naam For the King (and Me). Lang Leve de Koning – maar ik denk vooral aan mezelf is ontworpen door Steve Finn en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Iello & TCG Factory. .
Speel ook deze Spellen
Deze spellen komen uit dezelfde categorieën als Lang Leve de Koning – maar ik denk vooral aan mezelf.