Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-2 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

15 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

White Goblin Games

White Goblin Games
Ontwerper(s)

Rosenberg, Uwe

Review van Fairy Trails

Wel eens in een donker woud gelopen en dan hoorde je iets kraken onder je voeten? Het zou zo maar een elvenhuisje kunnen zijn of die van een gnoom. Elven? Gnomen? Huisjes? Jazeker, zo’n mooi en donker bos leent zich perfect voor een groot netwerk aan paden en huisjes, en in die huisjes zijn de elven en gnomen pas echt beschermd tegen grote reuzen zoals jij… Help jij ze hun weg naar de huisjes terug te vinden?

Fairy Trails is een leuk en vlot 2-persoons kaartspel vanaf 8 jaar van spelbedenker Uwe Rosenberg, ook wel bekend van Patchwork, Agricola en New York Zoo. De illustraties zijn verzorgd door Nicolas Demers, en het spel wordt in Nederland uitgegeven door White Goblin Games. Een potje duurt gemiddeld 20 minuten.

Fairy Trail complete inhoud

Doel van het spel

Je bent in dit spel een elf (paars) of een gnoom (geel), en het is je taak om een mooi netwerk te maken waarin je je paden compleet maakt en zo je huisjes ‘claimt’ met je stenen. De eerste die zijn stenen kwijt is wint het spel! Eenvoudig? Misschien, maar vergis je niet, op een gegeven moment duizelt het een beetje met alle routes op de kaartjes en moet je dus goed kijken waar het slim is om een kaart aan te leggen.

Fairy Trail overview

Fairy Trails in ’t kort

De kaart met de roze achterkant is de startkaart en wordt in het midden van de tafel neergelegd. De rest van de kaarten worden geschud en iedere speler krijgt 2 handkaarten. Je kunt nu beginnen!

In je beurt leg je een kaart aan en pak je daarna weer een nieuwe kaart van de trekstapel. Op ieder pad wat afgemaakt is claim je de huisjes in je kleur. Maar pas op, ongemerkt kan het ook zijn dat je een pad van je tegenstander afsluit en die helpt aan een huisje! Goed kijken dus! Dit stukje komt bekend voor he… Het bekende en populaire Carcasonne heeft dit ook in de spellen zitten. In Carcasonne natuurlijk allemaal wel wat complexer dan in Fairy Trails, maar goed dit blijft gewoon wel een heel leuk spelmechanisme en is daarom in Fairy Trails een heel goed onderdeel om het spel leuk te maken.

Degene die als eerste al zijn stenen kwijt is wint het spel, al zijn elven of gnomen hebben nu onderdak!

Fairy Trail speelkaarten

Onze mening

Fairy Trails is een spel wat snel klaargelegd is, hele korte spelregels heeft en daarna ook vlot wegspeelt. En dat is ook wel eens lekker tussendoor. Het neemt niet weg dat we toch elke keer zaten te peinzen waar we onze kaart het beste konden neerleggen. Kortom hoe eenvoudig het ook lijkt, er zit nog wel een klein beetje denkwerk bij. Het grappige is dat als je de kaartjes goed bestudeerd je steeds meer ziet, een verscholen konijntje, een vosje of paddenstoelen, dus het is niet alleen maar bos. Wat ook handig is, is dat je elke kaart in principe overal kan plaatsen omdat ze zo gemaakt zijn dat de wegen altijd doorlopen.

Kortom een leuk 2-persoons wat ideaal is voor mensen die niet al te complexe spellen gewend zijn. Enige minpuntje is de doos, die is wel een tikje oversized, maar het plaatje op de doos ziet er dan wel weer heel mooi uit! Ach ja, dan maar weer wat plek maken in de kast… 😉

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

Deze review van Fairy Trails is geschreven door Remon & Chantal.
Lees alle reviews van Remon & Chantal

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Fairy Trails bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Fairy Trails

Omschrijving van Fairy Trails


Fairy Trails is een Familiespel dat door 1-2 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Fairy Trails duurt gemiddeld 15 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Fairy Trails is ontworpen door Uwe Rosenberg en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door White Goblin Games. .

Koop Fairy Trails bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.