Terugblik Spellenspektakel blog 2023

Terugblik op Spellenspektakel 2023

zondag 12 november 2023 AUTEUR: Mervin & Ginger LEESTIJD: 3 minuten

Ook spellenbunker was aanwezig bij het bekende spellenspektakel afgelopen weekend. ‘’Het grootste bordspellen evenement van Nederland.’’ Dit is inmiddels de 28e editie en dit jaar werd de jaarbeurs in Utrecht bezocht door een recordaantal bezoekers. Meer dan 24.000 bezoekers waren dit weekend op het spellenspektakel te vinden.

We keken onze ogen uit net als elke andere spellenliefhebber, want er stond 20.000 m2 vol met bord- en kaartspellen. Zowel grote, bekende uitgevers als kleine nieuwe uitgevers waren aanwezig. Er was voor iedereen, jong en oud, wat wils. Er waren plekken waar kinderen konden spelen en speelgoed konden uitproberen, maar er waren ook tafels waar expertspellen werden gespeeld. Je kon er spellen kopen, uitproberen en bewonderen. Er was ook de mogelijkheid om mee te doen aan toernooien. Er waren honderden tafels waaraan je een spel kon spelen. Het was goed geregeld, want overal stonden hulpverleners klaar om je een nieuw spel uit te leggen en te laten spelen. Bij veel uitgevers zorgden ze ervoor dat je een goede indruk kreeg van het spel zonder het helemaal te moeten uitspelen. Zo kwam iedereen aan de beurt die interesse had in dat spel. En voor de populaire spellen stond dan ook een wachtrij. Er werden zelfs spellen getoond die nog released moeten worden. Dit jaar waren er bijna 600 spellen te spelen.

Terugblik Spellenspektakel blog 2023

Ook was het Nederlands Speelgoed Festival aanwezig. Waar nieuw speelgoed kon worden bekeken en uitgeprobeerd door gezinnen.

Spellen die een ‘speelgoed van het jaar’- prijs hebben gewonnen waren ook zeker aanwezig. Veel mensen liepen dan ook rond met of een bolderkar of verschillende grote boodschappentassen om al het moois wat er was te kunnen inslaan.

Terugblik Spellenspektakel blog 2023

Wat ons opviel is dat de sfeer ontzettend prettig was. Het was druk, maar desondanks was iedereen geduldig en vriendelijk. Van de uitgevers die graag een praatje met je maakten of je spellen uitlegden, tot het publiek; je merkte dat iedereen het naar hun zin had en met een grote glimlach rondliep.

Ook hebben we de bekende spellenontwerper Stefan Feld gezien, die spellen speelde en foto’s maakte met fans.

Kon je er dit jaar niet bij zijn? Dan raden we je zeker aan om het volgend jaar niet te missen. Het spellenspektakel vindt dan plaats op 9 en 10 november 2024. Kijk op www.spellenspektakel.nl voor meer informatie hierover.

Geinteresseerd? Ga dan naar een van de Spellenwinkels in Nederland en België of

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.