Taal

🇬🇧 Engels

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Review van 4 Data Brokers

In het kaartspel 4 Data Brokers, uitgegeven voor GDM games, is je doel om via strategische zetten en verdekt handelen je tegenstanders te snel af te zijn. Speel 4 Data Brokers met 2-4 spelers.

4 Data Brokers GDM Games Kaartspel

Het kan aan mij liggen maar door de Spaanse namen en het strategische karakter moest ik gelijk denken aan El Professor van La Casa del Papel.

Dit vlotte spel verloopt in 4 rondes die overzichtelijk en simpel lijken maar waarbij je slim moet handelen. In de verhaallijn ben je een verzamelaar van Data. Maar…. data is alleen waardevol in de juiste samenstelling.

4 Data Brokers GDM Games Kaartspel

Inhoud van het spel

In de doos vind je blokjes om mee te stemmen, Big Data kaarten, Doelkaarten en Regelkaarten.
De Big Data kaarten herken je aan de paarse achterkant. Het zijn kaarten in vier kleuren met cijfers 1 tot 4. Kaarten komen vaker voor. De doelkaarten hebben een blauwe achterkant en hebben een cijfer in het zwart of een kleur zonder cijfer. Ook zijn er Regelkaarten, met dezelfde blauwe achtergrond als doelkaarten.

4 Data Brokers GDM Games Kaartspel

Voorbereiding & Spelverloop

In het begin van het spel krijgt iedere speler 8 Big Data kaarten, je legt die open voor je neer. Iedere speler krijgt 1 doelkaart (dit is een kleur zonder cijfer of een zwarte kaart met cijfer). De doelkaart leg je gedekt neer. Je mag zo vaak kijken als je wil. Ook krijgt elke speler krijgt 4 blokjes, van elke kleur 1.

De overgebleven doelkaarten voeg je samen met met regelkaarten en schud je goed.
Leg nu een grid neer van 4 bij 4 met deze kaarten. De kaarten liggen open en zichtbaar voor alle spelers. Leg van elke kleur één blokje boven de rij.

4 Data Brokers GDM Games Kaartspel

Neem één kaart van de 8 openliggende kaarten van de speler rechts van je. Dit doet iedereen.
Daarna draai je twee van je eigen kaarten om, deze zijn nu veilig en van jou. Nu ga je stemmen. Op de eerste rij Regelkaarten liggen 4 kaarten. Boven elke kolom ligt een andere kleur. Met je stemblokje kies je voor welke kaart je gaat. Onthul tegelijk je stem. Wanneer je de enige bent die op een kaart gestemd heeft is de kaart voor jou. Bij twee stemmen of meer krijgt niemand de kaart. (Speel je met 2 spelers, dan stem je met twee blokjes).

Op de regelkaart staat welke actie je mag uitvoeren. Er kan ook een kleur of nummer op staan, deze doelkaart neem je uit de grid en voeg je toe aan je doelenstapel.

Welke doelen zijn er?

Een zwarte kaart met een cijfer geeft je punten voor elke kaart met dit cijfer die je veilig weet te stellen.
Een kaart met een kleur geeft je een punt voor elke kaart met een kleur die je veilig weet te stellen.
Na deze stap start ronde 2. Pak een kaart van je buurman, stel twee kaarten veilig, stem en voer de actie uit of pak de doelkaart.

Na de 4e ronde worden de kaarten weer open gelegd en is het tijd om punten te tellen. Kijk eerst naar je eigen doelen en reken je punten uit. Als je bijvoorbeeld een zwarte twee hebt krijg je voor elke verzamelde datakaart met een 2 één punt. Heb je blauw krijg je voor alle blauwe kaarten die je hebt één punt.

Voor een reeks 1-2-3-4 in dezelfde kleur krijg je 8 punten.
Voor een reeks van bijvoorbeeld 2-2-2-2 in verschillende kleuren krijg je 4 punten.
Voor een reeks van 1-2-3-4 in verschillende kleuren krijg je ook 4 punten.
Dit zijn datacombinaties en superdatacombinaties.

Maar let op. Doelkaarten die op de grid blijven gelden voor iedereen. Ligt er bijvoorbeeld na ronde 4 nog steeds een blauwe doelkaart krijgt elke speler punten voor elke blauwe kaart.

Je merkt het al, bij elke stap van elke ronde is strategisch denken van belang! Omdat na elke ronde weer 2 kaarten uit zicht verdwijnen moet je goed opletten en onthouden wie wat spaart en waarom. El Professor in je komt boven!

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Jonathan

Deze review van 4 Data Brokers is geschreven door Jonathan.
Lees alle reviews van Jonathan

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop 4 Data Brokers bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over 4 Data Brokers

Omschrijving van 4 Data Brokers


4 Data Brokers is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje 4 Data Brokers duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . 4 Data Brokers wordt in het Engels in Nederland & België uitgegeven door GDM Games. .

Koop 4 Data Brokers bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.