Taal

🇬🇧 Engels

Spelers

1-6 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

40 minuten

Moeilijkheid

Ontwerper(s)

McGoey, Conor

7 Souls

7 Souls is een Familiespel dat door 1-6 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje 7 Souls duurt gemiddeld 40 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . 7 Souls is ontworpen door Conor McGoey en wordt in het Engels in Nederland & België uitgegeven door Inside Up Games. Je koopt 7 Souls bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop 7 Souls bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

In 7 Souls(oorspronkelijk aangekondigd als Rise of the Elder Gods) strijden jij en je medespelers om de mensheid te vernietigen. Er kan worden gewonnen door karakteracties, corrumperende onderzoekers, controle over altaren, vervulling van roepingen en het verdienen van zegeningen. 7 Souls is een spel van Inside Up Games uit Canada en kan worden gespeeld door 2-6 Spelers. Dit spel is in 2020 gelanceerd na een succesvolle Kickstarter Campagne.

In dit spel worden spelers goden die strijden om controle over hun supporters, van sekteleden en acolieten tot verraders, profeten en meer. Beheersing van deze zwakke menselijke parasieten in een poging steun, kracht en zielen te verzamelen om hun honger en verlangen te voeden.

7 Souls Bordspel Inside Up Games Content

GAMEPLAY

Zet het spelbord en de voorraden klaar, selecteer je teken, neem een oplossingsstapel en een kracht. Kies 1 roeping uit 2 roepingen. Spelers zullen dan gelijktijdig de Cultists selecteren die ze willen besturen en een toewijzen aan elk van de drie locaties, die van links naar rechts geactiveerd zullen worden.

Spelers zullen dan de personages omdraaien en ze in de gespeelde volgorde neerleggen, waarna ze in initiatiefvolgorde opnieuw worden gerangschikt. Beginnend met het personage met het hoogste initiatief, zal elke speler om de beurt activeren: middelen verzamelen, onderzoekers corrumperen of angst verspreiden.

Als spelers hetzelfde personage op dezelfde locatie proberen te besturen, moeten ze hun dominantie over die personage Sanity en mentale vastberadenheid testen, en desgewenst opstarten. De winnaar behoudt de karaktercontrole terwijl de verliezer zijn oplossing opbouwt.

Zodra alle locaties zijn geactiveerd, valt een onderzoeker aan. Het pictogram boven op de rechercheurstapel toont de locatie en de rechercheur toont hun doelwit. Verdedig jezelf tegen deze aanval, opdat deze onderzoekers je reserves niet stelen. Met voldoende kracht mag je een plaats bij het altaar claimen.

Zal spelers laten juichen en vloeken terwijl ze met hun gezond verstand concurreren om elkaar te overtreffen en de onderzoekers te corrumperen! Tijdgevoelige gelijktijdige actieselectie, “Roepingen” (geheime doelen), “Zegeningen” (prijzen) en opofferingsaltaren helpen spelers hun strategieën te focussen terwijl ze meerdere wegen naar de overwinning bieden.

7 Souls Bordspel Inside Up Games The Investigator

EINDE VAN HET SPEL

Aan het einde van een ronde waarin een locatie twee of meer lege voorraden heeft, eindigt het spel. Elke speler telt zielen op die in het spel zijn genomen met onderzoekers die ze hebben gecorrumpeerd en voegt dit toe aan alle zielen die zijn verdiend met een altaar, roeping en / of zegen. De speler met de meeste zielen is de ultieme oudere god en wint het spel.

Het spel duurt 40 minuten en is geschikt voor spelers vanaf 8 jaar.

CONCLUSIE

7 Souls is een heel mooi vormgegeven, van goede kwaliteit en en erg thematisch spel. Als je niet vies bent van een beetje fantasy, horror en Mythologie het thema houdt dan is dit zeker een vermakelijk spelletje. Het is een snel spel dat soepel verloopt en je met verschillende tactieken kunt winnen(of verliezen).

Videos over 7 Souls

Koop 7 Souls bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.