Unboxing Video
Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

3-8 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Intrafin Games

Intrafin Games

Review van Alice in Woordland

Ik ben fan van Alice in Wonderland. Een aantal jaar geleden heb ik zelfs een themafeestje, een high tea, georganiseerd met als thema ‘Alice’. Ook ben ik fan van woordspelletjes. Dus ik was natuurlijk meteen enthousiast toen ik hoorde dat er een Alice in Wonderland (High Tea) Woordspel uit zou komen. Het spel is bedacht door Chris Darsaklis en Spyros Koronis en wordt uigegeven door Intrafin Games

Alice In Woordland Intrafin Games - Inhoud
Inhoud

Alice in Woordland is een woordspel waarin je elke ronde met ander personage speelt. Ga jij voor Alice, de Harten Koningin, de Gekke Hoedenmaker, Cheshire Cat of toch een ander personage?

Alice In Woordland Intrafin Games - Karakters
Verschillende personages

Spelvoorbereiding

Kies een karakter:
De jongste speler begint altijd met de Harten Koningin. De andere spelers kiezen een karakter naar keuze (Alice en Rups mogen alleen gekozen worden vanaf 4 spelers). Bekijk ook meteen welke extra acties bij jouw karakter horen en pak de benodigde kaarten/fiches hiervoor.
Timer (het theepotje):
Bepaal of je de timer instelt op 10 of 15 seconden.
Letterkaarten:
Schud de letterkaarten per kleur en draai de eerste kaart open (dit geldt voor groen, paars en blauw).
Discussiekaarten:
Schud de kaarten en leg gedekt neer.

Alice In Woordland Intrafin Games - Startopstelling
Mogelijke startopstelling

Start van het spel

De Harten Koningin pakt twee discussiekaarten van de stapel en legt één kaart onderaan de stapel terug en de andere kaart wordt omgedraaid. Over dit onderwerp wordt deze ronde gediscussieerd. De eerste speler druk op de theepot en je hebt zolang het liedje duurt de tijd om een woord te noemen. Om de beurt noemt een speler een woord dat aansluit bij het discussieonderwerp. Hij mag in dit woord de gedraaide letters niet gebruiken. Nadat een speler een juist woord heeft genoemd, wordt weer op de knop van de theepot gedrukt en is de volgende speler aan de beurt.
Op de foto zie je het onderwerp ‘Iets in je handtas’ staan. Bij mij kwam meteen het woord ‘Lippenstift’ op, dit woord is goed, maar ‘Lipgloss niet omdat het een ‘o’ bevat. Je blijft om de beurt een woord noemen, als je geen woord meer weet ben je af en gaat de rest door.

 Woordland Intrafin Games - Scorekaarten
Scorekaarten

De speler die als eerst af gaat krijgt het kaartje met de 1, de speler die als tweede af is de kaart met 2, enz. Speler 1 en 2 verdienen 0 punten. Hoe langer je in het spel blijft hoe meer punten je verdient.

Nadat één speler is overgebleven begint de nieuwe ronde. Alle spelers geven hun karakterkaart door aan de speler naast ze en een nieuwe ronde wordt gestart. Hoe meer spelers mee spelen, hoe meer rondes je speelt.

Personages

Elk personage heeft andere eigenschappen. Zo krijgt de Tweedle Tweeling bijvoorbeeld twee tijdtokens, hiermee kan je twee keer de tijd opnieuw starten (door nogmaals op de theepot te drukken), handig als je extra bedenktijd nodig hebt. De Cheshire Cat mag tijdens een ronde één keer zijn kaart draaien en zo een beurt overslaan. Elk personage heeft zijn eigen voordeel. Je kan andere spelers soms lekker dwarszitten.

Alice in Woordland Intrafin Games

Conclusie

Ik vind Alice in Woordland een leuk woordspel. Het is leuk dat je elke ronde met een ander personage speelt. Doordat de verboden letters elke ronde veranderen, is elke ronde weer anders, de ene ronde gaat het heel goed en de keer erna lig je er snel uit. Het melodietje van de theepot moet je van houden, maar ergens past het ook wel weer bij dit vrolijke spel.
Het is ook nog eens een heel mooi spel. De kaartjes zijn heel mooi gemaakt en het is lekker kleurrijk. Echte en dikke plus. Een heel leuk spel voor spelers die van woordspelletjes houden.

Speel Alice in Woordland met 3-8 spelers vanaf een jaar of 10. Speelduur is afhankelijk van het aantal spelers en natuurlijk het niveau van de spelers.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Sam

Deze review van Alice in Woordland is geschreven door Sam.
Lees alle reviews van Sam

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Alice in Woordland bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Alice in Woordland

Omschrijving van Alice in Woordland


Alice in Woordland is een Familiespel dat door 3-8 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Alice in Woordland duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Alice in Woordland staat in het Engels bekend onder de naam Alice in Wordland. Alice in Woordland is ontworpen door Chris Darsaklis & Spyros Koronis en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Intrafin Games. .

Koop Alice in Woordland bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1671028570873", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000025341484","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Alice%20in%20Woordland%20NL","linkSubId":""};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.