Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Balance Games

Balance Games
Ontwerper(s)

Willigen, Bum van

Review van Balance Duels

We hebben allemaal wel eens geprobeerd om’ mens erger je niet’ te spelen op een wip. Niet te doen. Binnen de kortste keren ligt heel de speeltuin bezaaid met gekleurde pionnetjes en dat leidt tot ergernis.

Gelukkig bestaat er het spel Balance duels verzonnen door de Nederlander Bum van Willigen. Bij dit spel maak je gebruik van een wipje waar je pionnetjes in kan zetten. Opgetrokken in retro kleurtjes (Jaren 80, denk Rubik’s Cube), zet het wipje op tafel en je bevind je even terug in de tijd. Een tijd waar je bij het minste of geringste uit balans raakte (dacht je dat je het mannetje was, groeide er weer een puistje op je neus, maar ik dwaal af).

Balance Duels

Met twee spelers krijgt ieder 6 pionnen van dezelfde kleur en een dobbelsteen. Het is de bedoeling dat je start aan jouw rechterkant van de wip. En door slim je pionnetjes te plaatsen moet je van de ene kant alle pionnetjes naar de andere kant zien te krijgen. Maar je tegenstander of standers, je kan het spel met 2 tot 4 spelers spelen, die starten aan de andere kant van de wip, willen natuurlijk hetzelfde voor mekaar krijgen. Zodra een pion naar de andere kant is geplaatst kan je ook een tegenstander slaan. Een pion die in het finishveld is aangekomen mag een pion van de tegenstander slaan. Het verwijderen uit de balans  is geen verplichting en kan soms zelfs een balansomslag veroorzaken! Het spel is afgelopen als het iemand lukt alle 6 zijn pionnen naar de overkant te krijgen zonder dat de balans doorslaat, want dan is het spel ook afgelopen maar heb je verloren.

Balance Duels

Er komt aardig wat denkwerk en rekenwerk kijken bij dit spel, want ga je een nieuw pionnetje in het spel brengen? Maar misschien heb je dan teveel pionnetjes aan jouw kant staan en slaat de wip uit balans. Dan maar een pionnetje verplaatsten maar, is er wel ruimte en soms kan je een pion veilig stellen door ernaast te gaan staan. Ga je naar de overkant ? Maar misschien zijn er daar dan weer te veel pionnetjes of kan je iemand slaan. Zodra je de overkant bereikt hebt is je pion veilig. Zo’n wipwap duel duurt niet heel lang, een kwartiertje, 20 minuten en kan gespeeld worden vanaf 8 jaar.

Een leuk spel voor tussen 2 grote spellen in, maar je mag natuurlijk ook lekker buiten ‘mens erger je niet’ op de wip gaan proberen hoor, wij houden je niet tegen.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Balance Duels is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Balance Duels bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Balance Duels

Omschrijving van Balance Duels


Balance Duels is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Balance Duels duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Balance Duels is ontworpen door Bum van Willigen en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Balance Games. Je koopt Balance Duels bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Balance Duels bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar={"id":"bol_1605624033568", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=1004004006501596","familyId":"","site_id":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"Balance%20Duels","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.