Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

4-7 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

White Goblin Games

White Goblin Games

Review van Bang!

"Bang! Is een rollen-, party- kaartspel en het is de bedoeling zo lang mogelijk in leven te blijven."

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

— Team Arlin

Niet schrikken… Pang!… Schrok je toch? Sorry. Heb je geen kogels meer? Sorry, dan ben je uit het spel. Bij het kaartspelletje Bang! Gaat het er hard aan toe en ben je je leven niet zeker.

Het Spel

Ach, het wilde westen met zijn saloon, Cowboy, geweren, duels, ruzies in bars en de doodgraver. Bang! Is een rollen-, party- kaartspel en het is de bedoeling zo lang mogelijk in leven te blijven. Er zijn rollen weggelegd voor de sheriff, bandieten en een verrader, hij wil de nieuwe sheriff worden. Er zijn heel wat karakters die mee kunnen doen, ieder met zijn eigen mogelijkheden en vaardigheden. De rol van de sheriff is openbaar, maar wie de andere rollen vertolken is alleen voor de spelers zelf duidelijk. Als je speelt met 5 spelers of meer dan doen er ook hulp sheriffs mee en dat is maar goed ook want de sheriff heeft het zwaar in dit spel.

Het Spelverloop

Je krijgt als speler naast de rol en een karakter ook 6 kaarten die je kunt uitspelen, veel daarvan zijn kaarten waar je mee kan schieten om een andere speler uit te schakelen of in ieder geval te verzwakken. Je krijgt aan het begin van het spel een aantal kogels die je levens voorstellen. Zijn die op dan ben je uit het spel en gebeurt dat bij de sheriff dan is het spel afgelopen. Maar er zijn ook ‘mis’ kaarten die je kunnen beschermen. Er zijn twee typen kaarten, blauw en oranje. Oranje zijn eenmalig te gebruiken. De blauwe kaarten kun je voor langere tijd gebruiken. Dit zijn kaarten met bijvoorbeeld een ander wapen die verder kan schieten. Want spelers die dichtbij zitten zijn makkelijker te raken dan spelers die verder weg zitten. Wil je die raken dan heb je een ander wapen nodig. Er zijn ook kaarten waar je bier uit de saloon mee kan halen en daar mee versterk je jezelf weer en mag je een kogel/leven aanvullen.Bang! Familiespel kaartspel white goblin games team arlin

Er staan ook klassieke speelkaart symbolen op de speelkaarten, de harten, klaver, schoppen en ruiten. Deze hebben als functie dat met bepaalde blauwe kaarten je kan gokken, bijvoorbeeld met dynamiet. Kies je ervoor om die kaart te gebruiken dan moet je een kaart trekken en is deze het schoppensymbool dan moet je 3 kogels inleveren maar trek je een ander symbool dan geef je de kaart door aan de volgende speler die ook een kaart moet pakken en zo dus misschien 3 kogels kwijt raakt. Er is ook een kaart waarmee je iemand in de gevangenis kan zetten en diegene kan zichzelf weer bevrijden door het trekken van een goede kaartsymbool.

Het spel eindigt als de sheriff gedood is of als hij als enige overblijft. Is hij de enige die overblijft wint hij het spel. Wanneer de sheriff dood gaat dan winnen de bandieten en heeft de verrader ook verloren, als hij nog in het spel is. Zijn ook de bandieten overleden dan wint de verrader.

Bang! Familiespel kaartspel white goblin games team arlinde sfeer

Bezie dit spel als een partyspel en niet als een tactisch spel. Het moeilijke is het uitvinden van de verschillende rollen en, zeker in het begin, het uitzoeken wat elke speelkaart kan en mag en wat je eraan hebt. Als je dat een beetje door hebt kan je veel lol beleven aan de shoot outs gedurende het spelen maar wij vonden ook het gokelement, een beetje Russisch roulette, een leuke aanvulling. Je kan het met maximaal 7 cowboys en girls spelen en dan schieten de kogels natuurlijk helemaal van alle kanten om je oren. Emiliana Sciarra heeft met dit spel een klassieker gecreëerd waarvan volgens de doos al 1.000.000 exemplaren zijn verkocht. Er is ook een dobbel variant en beide worden uitgegeven in Nederland door White Goblin Games. Het spel duurt ongeveer 30 minuten (als je er natuurlijk niet al te snel uit ligt).

Cowboy Arni
en Cowgirl Linda
van Team Arlin

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Bang! is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"spelers die dichtbij zitten zijn makkelijker te raken dan spelers die verder weg zitten"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

— Team Arlin

Koop Bang! bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Bang!

Omschrijving van Bang!


Bang! komt uit de Bang! Spelfamilie. Bang! is een Familiespel dat door 4-7 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Bang! duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Bang! wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door White Goblin Games. .

Koop Bang! bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.