Taal

🇬🇧 Engels

Spelers

3-7 spelers

Leeftijd

Vanaf 13 jaar

Speelduur

60 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Review van BARPIG

"Slaag jij erin nuchter te blijven? "

— Rood met Witte Stippen

Barpig is een partygame voor 3 tot 7 spelers. Het spel duurt 30 – 45 minuten en is speelbaar vanaf 12 jaar.

Gameplay

In Barpig is het de bedoeling level omhoog te krijgen tot Level 5 op je bartab. Maar in dit proces kan je wel eens heel dronken worden. Elke speler krijgt een levelkaart, een bartabkaart, een karakterkaart en een itemkaart. De bartabkaart leg je op de levelkaart met 10 drinkpunten zichtbaar. Op de bartabkaart leg je de karakterkaart.

Elke speler rolt nu de dobbelsteen. De speler die het hoogste cijfer rolt mag zijn level 1x verhogen. Daarna leest hij zijn karakterkaart luidop. Op de karakterkaarten staan acties die de andere spelers moeten uitvoeren. Vb kies 2 spelers die een dansje moeten doen. De speler die de karakterkaart heeft voorgelezen mag nu kiezen wie in dit vb het slechtste dansje heeft uitgevoerd. Deze speler verliest dan 1 drinkpunt en 1 nuchterheidspunt.

Na deze eerste fase komt de marktfase. In de marktfase mag elke speler ofwel een item kopen uit de trekstapel of zijn drinkpunten herladen met een kaart uit de trekstapel. Dit moet hij luidop melden voor hij een kaart van de trekstapel trekt.

Als hij een item koopt, betaald hij het aantal bier die er op de kaart staat afgebeeld. Dit betaald hij met zijn drinkpunten. Hij mag de kaart dan op hand nemen.

Indien hij zijn drinkpunten wil herladen zegt hij op dit ook luidop. Hij mag dan zijn drinkpunten verhogen gelijk aan het aantal bier op de itemkaart.

Trekt een speler een kaart zonder bier, dan wordt de opdracht op die kaart onmiddellijk uitgevoerd.

Elke speler mag op gelijk welk moment een itemkaart uit zijn hand spelen. Deze itemkaarten kunnen vb zijn dat jij deze opdracht niet hoeft uit te voeren of vb dat je jouw verliespunten aan een andere speler mag doorgeven.

Hierna wordt opnieuw gedobbeld. Echter mag de speler die de vorige beurt het hoogst heeft gedobbeld, nu niet mee dobbelen. De kans is dus groot dat hij een opdracht gaat moeten uitvoeren.

Wanneer je black out dronken bent, moet je het karakter uit het spel verwijden en een nieuw karakter van de trekstapel nemen. Je nuchterheidspunten starten dan terug op 1.

De speler die als eerste level 5 bereikt op zijn bartabkaart wint het spel.

Conclusie

Barpig is het toppunt van een partygame. Er is een constante interactie met de andere spelers. De opdrachten zijn grappig en leuk. De regels zijn niet zo moeilijk en er is een lichte tactiek aanwezig.

Het artwork van Barpig vind ik zeer leuk. Zowel de karakters als de items hebben hun eigen stijl. Het spel komt het meest tot zijn recht bij 4+ spelers.

Als je houdt van een gek spel met veel interactie en opdrachten is Barpig zeker iets voor jou.

Deze review van BARPIG is geschreven door Rood met Witte Stippen.
Lees alle reviews van Rood met Witte Stippen

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Het grootste varken, dat ben jij. "

— Rood met Witte Stippen

Koop BARPIG bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over BARPIG

Omschrijving van BARPIG


BARPIG komt uit de BARPIG Spelfamilie. BARPIG is een Familiespel dat door 3-7 spelers gespeeld kan worden vanaf 13 jaar. Een spelletje BARPIG duurt gemiddeld 60 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . BARPIG staat in het Engels bekend onder de naam BARPIG. BARPIG is ontworpen door Jonathan L Franklin & Phillip Melchers en wordt in het Engels in Nederland & België uitgegeven door BARPIG. .

Koop BARPIG bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

De BARPIG Spelfamilie

Deze spellen komen ook uit de BARPIG Spelfamilie

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.