Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

3-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

40 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:
Ontwerper(s)

Risthaus, Heike

Review van Blindes Huhn

Blindes Huhn, een soort Koehandel, maar dan met kippen.  Probeer zo veel mogelijk kippen te verzamelen, maar houd wel rekening met de kleur en zorg dat je niet te veel blinde kippen op je stapel krijgt. Gelukkig vindt ‘zelfs een blinde kip nog wel eens een graankorrel’, zegt het Duitse spreekwoord.

spel Blindes Huhn OSTIA

Spelverloop

Iedere speler begint met een aantal kippenkaarten in verschillende kleuren. Daarna is elke speler om de beurt veilingmeester. Je pakt drie kaarten, bekijkt ze en kiest welke kaarten je aan je medespelers wilt laten zien. De kaarten worden als set aangeboden. Je moet 1 of 2 kaarten openleggen en je plaatst eerst zelf een bod. Vervolgens mogen alle spelers om de beurt een bod uitbrengen. Dat doe je aan de hand van de waarde van de kaarten (veren) die voor je op tafel liggen. Degene met het hoogste bod, wint de set kaarten. Wint de veilingmeester, dan moet hij betalen aan de andere spelers. Hij bepaalt zelf hoe hij de kaarten tussen de andere spelers verdeelt. Wint een van de andere spelers, dan betaalt hij aan de veilingmeester.

spel Blindes Huhn OSTIA

De gekleurde kippen leg je voor je op tafel, maar de blinde kippen en gouden graankorrels leg je gedekt op een aparte stapel.

Het is belangrijk om de meerderheid van een aantal kleuren te verzamelen, want dat levert aan het einde extra punten op.

spel Blindes Huhn OSTIA

Zo speel je door tot je de kaart tegenkomt waar ‘Spielende’ op staat; dan is het spel onmiddellijk afgelopen en begint het tellen van de punten.

Je telt de extra punten voor de kleuren waar je de meerderheid van hebt, de veren van de 3 kleuren waar je hoogste waarde van hebt verzameld en als laatste je blinde kippen en gouden graankorrels. Kun je setjes maken, dan geven je blinde kippen pluspunten, maar kun je dat niet, dan krijg je minpunten. Graan levert altijd punten op.

spel Blindes Huhn OSTIA

Conclusie

Blindes Huhn, uitgegeven door Ostia Spiele en ontworpen door Heike Risthaus, is een leuk kaartspel waarin je vooral goed moet kunnen bluffen. Er komt een beetje geluk bij kijken, omdat je voor een deel afhankelijk bent van de kaarten die je trekt. Maar je moet ook een tactiek bedenken: van welke kleur probeer je de meerderheid te verzamelen en met welke kaarten betaal je de veiling.

spel Blindes Huhn OSTIA

Je speelt het spel met 3-5 spelers, vanaf 10 jaar een een potje duurt ongeveer 30-40 minuten.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Das

Deze review van Blindes Huhn is geschreven door Das.
Lees alle reviews van Das

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Blindes Huhn bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Blindes Huhn


Blindes Huhn is een Familiespel dat door 3-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Blindes Huhn duurt gemiddeld 40 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Blindes Huhn is ontworpen door Heike Risthaus en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door OSTIA Spiele. .

Koop Blindes Huhn bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.