Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:
Ontwerper(s)

Warsch, Wolfgang

Review van Blue Banana

Schrik niet! Je bent niet kleurenblind geworden. Een blauwe banaan, een zwarte aardbei en een oranje walvis zijn enkele voorbeelden van kaarten uit dit snelle denkspel. Weet jij welke kaarten je moet pakken?

Blue Banana - Inhoud
Inhoud

Voorbereiding

Schud de kaarten. Leg 16 kaarten op een aparte trekstapel en bedek de stapel met de ‘spelvariatiekaart’ met het groene vinkje naar boven. Verdeel nu de rest van de kaarten in 8 stapels van ongeveer even veel kaarten. De 8 stapels leg je in een cirkel op tafel met de blauwe banaan in het midden zodat iedereen er goed bij kan.

Blue Banana - Startopstelling
Startopstelling

Het spel

Ieder spel bestaat uit 8 rondes. Iedere ronde worden 2 kaarten opengelegd van de trekstapel zodat iedere speler de kaarten goed kan zien. Je moet steeds het tegenovergestelde pakken van wat de kaarten laten zien, bijvoorbeeld: er ligt een blauwe banaan, een banaan is normaal geel dus je mag van de 8 stapels alle gele kaarten pakken, en in dit spel de walvis blauw dus je mag ook alle walvissen pakken welke kleur ze ook zijn. Snel denken is belangrijk, alleen zo kun je de meeste kaarten pakken. Liggen er geen kaarten meer op de stapels die voldoen aan de eigenschappen die je moet pakken, dan mag je de blauwe banaan uit het midden pakken en stopt die ronde. Ow ja tijdens het pakken van de kaarten mag je maar 1 hand gebruiken. De blauwe banaan geeft je extra punten maar pak hem niet te vroeg want dan kost het je kaarten. Diegene die snel genoeg is om de meeste kaarten te verzamelen met de gevraagde kleuren en afbeeldingen wint het spel.

Blue Banana - Piatnik

Conclusie

Blue Banana is een erg leuk kaartspel. Het snel denken en pakken van de kaarten zorgt voor een grappige en licht chaotische sfeer. Het heeft wat weg van het spel Halli Galli. Omdat je bij het pakken van de kaarten maar 1 hand mag gebruiken is het soms frustrerend dat er meerdere kaarten liggen om te pakken die dan door je tegenstanders worden gepakt. Kijk goed en pak de blauwe banaan niet te vroeg anders kost het je punten, ook als je een verkeerde kaart pakt kost het je punten.

Blue Banana is een kaartspel dat door 2- 5 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een potje Blue Banana duurt gemiddeld 20 minuten. Blue Banana is ontworpen door Wolfgang Warsch en wordt uitgegeven door Piatnik.

Sil & Laura Reviewers Spellenbunker

Deze review van Blue Banana is geschreven door Sil & Laura.
Lees alle reviews van Sil & Laura

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Blue Banana bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Blue Banana


Blue Banana is een Familiespel dat door 2-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Blue Banana duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Blue Banana is ontworpen door Wolfgang Warsch en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Piatnik. .

Koop Blue Banana bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1671031941082", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9200000110053509","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Blue%20Banana","linkSubId":""};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.