Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-8 spelers

Leeftijd

Vanaf 3 jaar

Speelduur

10 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

HABA

HABA

Review van Boomgaard

"BOOMGAARD is écht een heel leuk spel om met jonge kinderen te spelen."

Rachel

— Rachel

BOOMGAARD van HABA is écht een heel leuk spel om met jonge kinderen te spelen. Mijn dochtertje van 2,5 en zoon van 5 jaar vinden het heel leuk!
Boomgaard Haba
Startopstelling
  • Te spelen vanaf 2,5 jaar.
  • 2-8 spelers.
  • 10-15 minuten.

Doel van het spel

De kinderen moeten proberen om het fruit uit de bomen te plukken voordat de raaf het te pakken krijgt.
Haba Boomgaard
Fruit

Startopstelling

Leg het speelbord op tafel, hang het houten fruit in de bomen, zet de mandjes naast het speelbord en leg de dobbelsteen klaar. Leg de 9-delige ravenpuzzel ook naast het bord met de 9 stukjes opgestapeld.
Haba Boomgaard - Fruitmandje
Mandje gevuld met fruit

Spelverloop

De eerste speler gooit met de gekleurde dobbelsteen. Gooi je rood, geel, blauw of groen (kers, peer, pruim, appel), dan mag je een stukje fruit plukken uit de boom die overeenkomt met de kleur. Gooi je het mandje dan mag je 2 vruchten naar keuze pakken en in je mandje stoppen. Gooi je de Raaf dan moet er een puzzelstukje op het bord worden geplaatst. De kinderen hebben gewonnen als alle vruchten zijn geplukt voordat de ravenpuzzel compleet is. 
Haba Boomgaard - raaf
Halverwege het spel

Conclusie

Echt een leuk spel om te spelen samen met kinderen. Het is zoals op de doos ook staat een coöperatiefspel, dus het draait om samenwerken. Daarnaast is het voor jonge kinderen echt leerzaam, ze leren kleuren en symbolen. Er ontstaat tijdens het spel echt een ‘wij-gevoel’. Het spel verloopt lekker vlot zodat je de kinderen goed bij de les kunt houden. Na 1 spelletje met de allerjongsten zal de aandacht wel verslappen. Maar als ze iets ouder zijn (4-5) dan kan je meerdere potjes spelen. Je kan het spel ook spelen met jonge én wat oudere kinderen, door de oudere kinderen de leiding te geven over het spel. Wat ik zelf vooral erg leuk vind aan het spel zijn de mooie mandjes en het houten fruit, daardoor zijn de kinderen meteen geïnteresseerd. Er zijn maar weinig spelletjes die je met echt jonge spelers kan spelen, maar dit is er zeker één van. Mijn kinderen riepen elke keer als ze wat mochten plukken ‘YES’. Echt een leuk bedacht spel door Anneliese Farkaschovsky en uitgegeven door Haba.

 

Rachel

Deze review van Boomgaard is geschreven door Rachel.
Lees alle reviews van Rachel

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Mijn kids zijn fan!"

Rachel

— Rachel

Koop Boomgaard bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Boomgaard


Boomgaard is een Familiespel dat door 2-8 spelers gespeeld kan worden vanaf 3 jaar. Een spelletje Boomgaard duurt gemiddeld 10 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Boomgaard staat in het Engels bekend onder de naam Orchard. Boomgaard is ontworpen door Anneliese Farkaschovsky en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door HABA, Nabita World co., Ltd. & T.C. Timber/Habermaass Corp. .

Koop Boomgaard bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1671034439005", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"1004004012280330","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Haba%20Spel%20Spelletjes%20vanaf%203%20jaar%20Boomgaard","linkSubId":""};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.