Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 14 jaar

Speelduur

100 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:
Ontwerper(s)

Mendes, Zé

Review van Brazil: Imperial

"Een rijk geïllustreerd en strategisch spel."

— Mandy

Eenmaal aan land gekomen in de Nieuwe Wereld, wordt het land vernoemd naar de veel voorkomende roodkleurige houtsoort: Brazilië. Het is jouw taak om het gebied rondom je hoofdstad te verkennen en uit te breiden, gebouwen te bouwen, nieuwe producten te vervaardigen en een leger op te stellen die wel eens goed van pas kan komen bij het verkennen van land. Je reist door 3 tijdperken heen en in elk tijdperk doe je je uiterste best de opdrachten te vervullen. Wie aan het eind de meeste overwinningspunten heeft behaald heeft het meest welvarende keizerrijk opgebouwd en wint het spel.

Brazil: Imperial van Geronimo Games is een rijk geïllustreerd en strategisch spel met heel veel details. Het is gebaseerd op de geschiedenis van het gelijknamige land en elk personage heeft een eigenschap die past bij zijn/haar geschiedenis. Dit zorgt voor leuke details maar het kennen van de geschiedenis is zeker geen must om het spel te kunnen spelen.

Klaar voor de start!

Het spel

Voor de start van het spel wordt het spelbord neergelegd volgens het gekozen patroon dat afhankelijk is van het aantal spelers. Op de foto hierboven zie je een voorbeeld van hoe het speelbord voor 2 personen met alle bijbehorende onderdelen kan worden klaargelegd. De actiekaarten van de 3 tijdperken mag je alleen zelf inzien en worden dus niet open gespeeld.

Het doel is om zoveel mogelijk overwinningspunten te behalen. Deze ontvang je door gebouwen te bouwen, schilderijen te bezitten, verkenningstegels te overwinnen, eenheden te rekruteren, producten te vervaardigen, actiekaarten te voltooien, paleizen te bouwen of goudkaarten te bezitten. Op of onder elk onderdeel staat het overwinningstekentje met het aantal genoemd.

Voor elke actie heb je grondstoffen nodig die door de verschillende gebouwen geproduceerd worden, bovenaan je spelersbord staat een overzicht van al deze gebouwen, waar ze gebouwd mogen worden, de kosten en wat ze produceren. Door deze te hernieuwen ontvang je weer opnieuw grondstoffen. Soms kun je door producten te vervaardigen of door het bezitten van schilderijen ervoor zorgen dat je bepaalde acties kunt uitvoeren voor minder of zelfs geen grondstoffen. Daardoor is het soms handiger om eerst een product te vervaardigen of je te laten inspireren door een schilderij en dan pas te gaan bouwen.

Spelersbord, leg je fishes in de actieboog om aan te geven welke actie je gaat uitvoeren.

 

Een beurt bestaat uit het plaatsen van de tijdperk fiches in de actieboog naar keuze, je voert de desbetreffende actie uit, betaald de nodige grondstoffen en je mag een gratis stap met een van je legereenheden zetten. Daarnaast mag je ervoor kiezen nog een extra stap te zetten die aan de eisen voldoen die onderaan de gekozen actieboog staat. Je fiche moet elke beurt verplaatsen dus 2x bouwen achterelkaar kan niet (mits jullie overgaan naar een ander tijdperk dan mag je in je volgende beurt zelf bepalen waar je de nieuwe tijdperk start). Er is dus een goede strategie nodig om niet onnodig beurten te verliezen.

Omdat er zoveel mogelijkheden zijn om overwinningspunten te behalen en je afhankelijk bent van de extra eigenschappen van je monarch of de schilderijen die je in je bezit kunt krijgen vraagt elk spel om een nieuwe strategie. Als je als eerste alle actiekaarten hebt vervuld ben je misschien wel heel snel maar dat betekent niet automatisch dat je de meeste overwinningspunten hebt weten binnen te halen.

Conclusie

Wij zijn helemaal enthousiast en hebben er een nieuwe favoriet bij. Het speelt snel en je hebt zelf de regie in handen omdat er geen onderhandelingen nodig zijn om aan grondstoffen te komen. Het spel zit vol mogelijkheden wat in het begin een beetje overweldigend kan zijn maar er juist voor zorgt dat het spel interessant blijft, ook na een aantal keren spelen. Het boekwerk aan spelregels vonden wij wat moeilijk doorheen te komen. Maar als je eenmaal de basis doorhebt kun je heel veel informatie halen uit de symbolen en tekentjes op je speelbord en de kaarten, ze zijn vaak klein maar heel duidelijk. Kom je er niet uit dan zoek je het desbetreffende onderwerp op in de spelregels en vind je al gauw het antwoord.

 

Deze review van Brazil: Imperial is geschreven door Mandy.
Lees alle reviews van Mandy

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Wie bouwt het meest welvarende keizerrijk?"

— Mandy

Koop Brazil: Imperial bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Brazil: Imperial


Brazil: Imperial is een Expertspel dat door 1-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 14 jaar. Een spelletje Brazil: Imperial duurt gemiddeld 100 minuten en scoort qua moeilijkheid 3 ster(ren) . Brazil: Imperial staat in het Engels bekend onder de naam Brazil: Imperial. Brazil: Imperial is ontworpen door Zé Mendes en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Geronimo Games, MeepleBR, CMON Global Limited, Giant Roc, Lucrum Games, Maldito Games, MUNDUS & Super Meeple. .

Koop Brazil: Imperial bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.