Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 13 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:
Ontwerper(s)

Russ, Kevin

Review van Calico

Calico betekent lapjeskat Een toepasselijke naam voor een spel waarin je probeert de mooiste lappendeken te maken en katten aan te trekken.

Spelverloop

Iedereen krijgt zijn eigen spelersbordje en de scorefiches van je eigen kleur. 3 van die fiches leg je op vaste plekken op je bordje. Deze fiches bepalen waar je mee kunt scoren. Verder leg je 3 katten klaar met zwart-wit fiches voor extra mogelijkheden om te scoren, alle kleuren knoopjes en de regenboog. Je legt 3 lapjes open. Dit is de lapjesmarkt.
De overige lapjes gaan in de zak en iedereen ontvangt vast 2 lapjes om mee te beginnen.

Calico Bordspel - White Goblin Games

Je voert in je beurt 2 acties uit: eerst een lapje uit je hand op bord leggen en daarna een lapje uit de lapjesmarkt op handen nemen. Er zijn verschillende manieren om te scoren: je hebt je eigen scorefiches, waarmee je aan voorwaarden moet voldoen met kleuren of patronen. Kun je met beiden (kleuren en patronen) scoren? Dan krijg je extra punten. Je kunt via de katten scoren als je een set van een bepaald aantal patronen kunt leggen. Dan heb je die kat aangetrokken op jouw lappendeken. En je kunt met een set tegels van dezelfde kleur scoren bij 3 of meer. Dan mag je een knoop aan je deken vastmaken. Heb je een set van alle kleuren? Dan krijg je ook de regenboog er nog bij. Het spel is afgelopen als ieders bordje vol ligt. Degene met de meeste punten is de winnaar.

Calico Bordspel - White Goblin Games

Conclusie

Calico, uitgegeven door White Goblin Games, is een tactisch tegel-leg-spel waarin je heerlijk moet puzzelen. Er zit een geluksfactor in het spel, want je bent afhankelijk van de lapjes in de lappenmarkt, maar mij stoort dat niet. Het houdt het een beetje spannend en de tactiek voert toch wel de boventoon. Het spel ziet er niet alleen erg mooi uit, maar de onderdelen zijn ook van goede kwaliteit.

Calico Bordspel - White Goblin Games

Er zijn veel manieren om te scoren, dus je zult je hersenen af en toe horen kraken. Je kunt niet alles halen, dus je zult keuzes moeten maken en je bent voor een deel afhankelijk van wat er in de lapjesmarkt ligt. Vergeet vooral ook niet om je tegenstander goed in de gaten te houden en pik net die tegel voor hun neus weg, die zij nodig hebben om lekker te scoren.
De regels zijn heel makkelijk, dus het is zeker geschikt voor de beginnende speler, maar, omdat het spel flink wat uitdaging biedt is het ook voor de ervaren speler leuk om regelmatig uit de kast te trekken. En als je het al vaak gespeeld hebt, vind je achter in de handeling nog extra regels om het spel moeilijker te maken.

Calico Bordspel - White Goblin Games

Voor degenen moeite hebben om kleuren van elkaar te onderscheiden, staan er figuurtjes op de lapjes. Dus ook al ben je visueel beperkt, dan kun je Calico nog steeds prima spelen . Je speelt het spel met 1-4 spelers vanaf 13 jaar en een potje duurt ongeveer 45 minuten.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Das

Deze review van Calico is geschreven door Das.
Lees alle reviews van Das

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Calico bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Calico

Omschrijving van Calico


Calico is een Strategiespel dat door 1-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 13 jaar. Een spelletje Calico duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Calico is ontworpen door Kevin Russ en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door White Goblin Games & Alderac Entertainment Group. .

Koop Calico bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1666607187875", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000033553796","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"White%20Goblin%20Games%20Gezelschapsspel%20Calico%20%28nl%29","linkSubId":""};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.