Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Prijzen & Nominaties
Uitgever:

White Goblin Games

White Goblin Games
Ontwerper(s)

Colovini, Leo

Review van Cartagena

Mensen schamen zich soms om een stap terug te doen, het voelt als falen en bij spelletjes is het vaak zo dat als je een stap terug doet je ingehaald of voorbij geracet wordt. Maar doe je in het spel Cartagena geen stappen terug dan sta je er na een tijdje alleen voor en kom je niet meer voorruit.

Foto Bordspel Cartagena

In het spel Cartagena willen gevangen Zeerovers (piraten, kapers, boekaniers) ontsnappen via een tunnel die leidt naar een bootje (sloep, mini-schip). Teams van Zeerovers (piraten, kapers, boekaniers) zullen moeten samenwerken om het bootje te bereiken en snel. De teams moeten zelfs met andere teams samenwerken maar het eerste team dat compleet in het bootje zit zal vertrekken, de andere zeerovers boos (tierend, schelden, emotioneel van slag) achterlatend.

Foto Bordspel Cartagena

Iedere speler krijgt in het begin 6 kaartjes met symbolen die ook in de tunnel te vinden zijn.  Als je aan de beurt bent moet je minstens 1 en mag je maximaal 3 stappen zetten. Elke speler heeft met zijn team van zeerovers (boeknaiers, kapers, piraten) een keuze: vooruit lopen of achteruit lopen. Speel een kaart met een symbool en je mag op het bord naar het eerst volgende symbool van het kaartje lopen (of kruipen of slingeren). Maar je kaartjes raken natuurlijk een keertje op en dan komt de stap terug om de hoek kijken. Je mag als aktie ook een stap terug zetten en wel naar de eerste piraat (zeerover, kaper, boekanier) die je tegen komt en dan mag je een kaartje pakken. Staat bij deze piraat (zeerover, kaper, boekanier) nog een boekanier( zeerover, kaper, piraat) dan mag je 2 kaartjes pakken en staan er zelfs 3 kapers (zeerovers, boekaniers, piraten) dan moet je verder terug totdat je bij een symbool met 1 of 2 zeerovers (piraten, kapers, boekaniers) komt. Maar hoe verder je achteruit gaat hoe slechter je ervoor staat

Foto Bordspel Cartagena

Het is een kaartspel , een racespel, een tactisch spel een bordspel en het heeft een piratenthema (of zeerovers-, boekaniers- of kapersthema) Het spel is snel uit gelegd en speelt vlot weg. Er zijn verschillende varianten te spelen, de een met wat meer geluk en de ander is meer open dan kan je vooruit denken en plannen. De nieuwere uitgaven hebben ook uitbreidingen met een jungletocht en een magische kaart.

Leuk met 2 (maar liever met meer) tot 5 spelers te spelen vanaf 8 jaar, elk potje duurt ongeveer 3 kwartier. Leo Colovini heeft het verzonnen en White Goblin is de nederlandse uitgever.

Doe een stapje naar voren, doe een stapje terug en zit stil in het bootje!

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Cartagena is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel komt uit de collectie van de reviewer. Dit is geen betaalde reclame.

Koop Cartagena bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Cartagena

Omschrijving van Cartagena


Cartagena komt uit de Cartagena Spelfamilie. Cartagena is een Familiespel dat door 2-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Cartagena duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Cartagena is ontworpen door Leo Colovini en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door White Goblin Games. Je koopt Cartagena bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com. Cartagena is winnaar van de Nederlandse Spellenprijs 2002 – Winnaar. Cartagena is genomineerd voor de Deutscher Spiele Preis 2001 – Nominaties.

Koop Cartagena bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

De Cartagena Spelfamilie

Deze spellen komen ook uit de Cartagena Spelfamilie

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.