Taal

🇬🇧 Engels

Spelers

1-8 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

45 minuten

Moeilijkheid
Uitgever:

Review van Challengers!

"The battle is on! "

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

— Remon & Chantal

Challenged accepted! Maar dat zeg je niet zomaar als iemand je uitdaagt in het park. Misschien wel als er een badeendje tegenover je staat, maar met een T-rex aan de andere kant van het veld piep je wel even anders. In het spel Challengers probeer je zoveel mogelijk uitdagingen aan te gaan met je team om uiteindelijk de vlag te grijpen!

Challengers!

Challengers is een team spel wat je met 1-8 spelers kunt spelen vanaf 8 jaar in ongeveer 45 minuten. Wel is het het leukst met een even aantal spelers te zijn anders moet je een fictieve speler inzetten. Het spel is verzonnen door Johannes Krenner & Markus Slawitscheck en geïllustreerd door Jeff Harvey. De uitgever is Z-man Games. Challengers is een kaartspel en valt onder de deckbuilders. Het is eigenlijk de bordspelversie van het beroemde Capture The Flag concept wat je terugziet bij bv levend Stratego of paintball.

Set-up!

Wat meteen opvalt zijn de handige bakjes (daar scoor je bij ons punten mee ) en de leuke kleurrijke speelmatjes. In het begin is het even uitzoeken qua kaarten waar je mee gaat spelen. In principe heb je een basis kaartenset en daarnaast kies je dus een paar stapels met een thema. Die totale set kaarten hebben een A, B en C level. Sorteer de kaarten per level en leg ze in het juiste bakje. Iedere speler heeft zelf ook een starterdeck kaarten en een tournament plan. Op deze manier ga je elke keer de Battle aan tegen een andere speler in een ander park (kleur speelmatje) 

Challengers!
Van die mooie bakjes en vakjes worden we erg blij

The battle is on! 

Het spel wordt gespeeld over 7 rondes en elke ronde bestaat uit 2 fases: deck phase en match phase.

Deck Phase: Check bij welk park je de strijd aan gaat en trek daarna 5 kaarten van de stapel die bij de ronde hoort. Je mag ook nog wat kaarten wisselen, zie de regels hiervoor in de speluitleg. Daarna kies je 2 kaarten en die voeg je toe aan je deck.

Match Fase: Iedereen speelt nu tegelijk met zijn of haar tegenspeler in het toegewezen park. Zo krijg je dus een toernooi dat overal aan tafel tegelijk word gespeeld. Hoe werkt dat? 

Je schudt je kaarten en mag hierna niet meer naar je kaarten kijken of de volgorde veranderen. De speler die start met spelen, speelt een eerste kaart en de waarde van die kaart is de vlag positie. De andere speler gaat aanvallen en legt steeds een kaart open totdat de totaal opgetelde waarde van die kaarten gelijk of meer is dan de kaart die in vlag positie staat. Let tussendoor goed op de bonussen die op de kaarten vermeld staan dit kan nog wel eens handig zijn. Heb je je medespeler overmeestert dan gaat de vlag naar jou en gaat je medespeler jou aanvallen.

Let op: ben je vlag positie kwijt dan leg je je gespeelde kaarten op de bank aan de zijkant van het park. Dezelfde kaarten mogen onder elkaar geschoven worden. 

Challengers!
Hier wordt het toernooi uitgevochten met elkaar

Deze battle gaat uiteindelijk door tot:

  • De speler die aanvalt geen kaarten meer heeft om de vlag te pakken.
  • Je geen kaarten meer kwijt kunt op de bank.

Heb je gewonnen dan mag je een gedekte trofee pakken. Nu ga je weer met je medespelers van plaatsen wisselen voor je volgende toernooi. 

Na 7 rondes bekijk je allemaal je punten. Degene met de meeste punten en met de een na meeste punten gaan samen nog een duelletje spelen in de finale tot de echte winnaar bekend is.

Challengers!
Heeeeel veel leuke kaarten om mee te spelen!

Onze mening

Erg origineel, dat zeker! De kaarten zijn heel grappig getekend en je team (kaartendeck) kan daardoor heel gevarieerd zijn. Soms even goed lezen wat de bonus inhoudt maar als je die handig inzet kan het wel eens de overwinning betekenen. 

Als je een toernooi start, speelt het redelijk snel weg. De regels zijn niet moeilijk. Omdat je allemaal tegelijk met je toernooi bezig bent maakt dat het geheel wel wat spannender. Daarom zouden we aanraden dit met 6-8 personen te spelen in plaats van 4 of zelfs met z’n tweeën. De kans is dat het dan misschien een beetje saai wordt. Het kan wel, maar je hebt niet echt het gevoel dat je een heel toernooi aan het spelen bent.

Super handig die bakjes zoals we al zeiden en die matjes met de parken voegen ook echt iets toe. En wel een heel grappig thema natuurlijk. Moge de beste winnen! 

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

Deze review van Challengers! is geschreven door Remon & Chantal.
Lees alle reviews van Remon & Chantal

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Challengers! bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Challengers!


Challengers! is een dat door 1-8 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Challengers! duurt gemiddeld 45 minuten . Challengers! staat in het Engels bekend onder de naam Challengers!. Challengers! is ontworpen door Johannes Krenner & Markus Slawitscheck en wordt in het Engels in Nederland & België uitgegeven door 1 More Time Games & Z-Man Games. .

Koop Challengers! bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Speel ook deze Spellen

Deze spellen komen uit dezelfde categorieën als Challengers!.

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.