Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

25 minuten

Moeilijkheid

Prijzen & Nominaties
Uitgever:

White Goblin Games

White Goblin Games

Review van Claim

Waarschijnlijk was vannacht hij gewoon erg dorstig… Het levenloze hoofd van de koning is vanochtend gevonden in een wijnvat. Dus… The king is dead, long live the king!

Claim het Koningschap

Maar goed, de koning is dus dood en hij blijkt geen erfgenamen te hebben. Jij en je tegenstander strijden in dit 2-persoonsspel om de stem van de 5 facties. Je moet dan dus wel de meerderheid van de 5 facties (goblins, dwergen, zombies, dubbelgangers en ridders) zien te winnen.

Claim Kaartspel White Goblin Games

Het kaartspel Claim van White Goblin Games bestaat uit 2 fases. Met de in de eerste fase gerekruteerde volgelingen ga je in de 2e fase de strijd aan met je tegenstander.

Fase 1 – Er wordt steeds 1 kaart van de stapel omgedraaid, en beide spelers gaan strijden om deze kaart. Het is een slagenspel, dus de winnaar van deze slag wint de kaart. De leider speelt een kaart en de andere speler ook (indien mogelijk moet je meegaan met dezelfde factie). Het hoogste getal wint de slag. Maar uiteraard zijn er nog een aantal kaarten met uitzonderingen en speciale vaardigheden.

Fase 2 – Al de in fase 1 gerekruteerde volgelingen zijn de kaarten waarmee je in fase 2 gaat spelen. Maar nu gaat de strijd steeds om de 2 gespeelde kaarten in deze slag. Dus de leider speelt een kaart en de andere speler reageert met een andere kaart. De winnaar van de slag wint beide kaarten.

Claim Kaartspel White Goblin Games

En de nieuwe koning is…

Nu ga je alle kaarten per factie tellen. Heb jij meer kaarten van deze factie dan je tegenstander dan win jij de stem van deze factie. Heb je de stem van minimaal 3 facties dan ben jij de nieuwe koning! Nu maar hopen dat je vannacht niet ook ineens een enorme dorst krijgt…

Claim Kaartspel White Goblin Games

Je kan Claim uitbreiden met Reinforcements sets voor nog veel meer mogelijkheden. Of je combineert het met Claim 2 om met 4 spelers te kunnen spelen.Claim is een erg leuk slagenspel met een twist. De 2 fases zorgen voor extra uitdaging, want je keuzes in fase 1 hebben duidelijk gevolgen voor fase 2. Het speelt lekker vlot en de kans is dan ook groot dat het niet bij 1 potje blijft.

Reviewer Dani

Deze review van Claim is geschreven door Dani.
Lees alle reviews van Dani

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Claim bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Claim

Omschrijving van Claim


Claim komt uit de Claim Spelfamilie. Claim is een Strategiespel dat door 2 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Claim duurt gemiddeld 25 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Claim wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door White Goblin Games. Je koopt Claim bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com. . Claim is genomineerd voor de International Gamers Awards 2018 – Nominaties.

Koop Claim bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar={"id":"bol_1594803389776", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000080632691","familyId":"","site_id":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"Claim","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.