Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 7 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

HABA

HABA
Ontwerper(s)

Reid, Connor

Review van Club der Klauwen

"Als je kinderen hebt die van spelletjes houden is dit zeker een aanrader"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Mat

— Mat

Ben je wel eens naar een gemaskerd bal geweest? Ik laatst voor het eerst, georganiseerd door de Club der Klauwen, maar ik heb gehoord dat mensen ook wel eens soortgelijke feestjes hebben. Allemaal leuk hoor, tot iedereen elkaar probeert te ontmaskeren. Nu het voorbij is, kan ik je wel vertellen wat mijn vermomming was, ik was groen geverfd, met zwarte stippen en ik droeg zo’n deftige hoge hoed/

Club der Klauwen is een kaartspel voor 2-4 spelers, officieel vanaf 7 jaar. Maar mijn dochtertje van 5 kon ook prima meedoen. Een potje duurt ongeveer 20 minuutjes. Het wordt in het Nederlands uitgegeven door HABA, en het is ontworpen door Connor Reid.

Club der Klauwen, HABA, Mat, kaartspel

Doel van het spel

Door middel van deductie probeer je zo snel mogelijk één van je tegenstanders te ontmaskeren. Maar ga hierbij niet te slordig te werk, want dat kan je zomaar eens punten gaan kosten. 

Spelverloop

Iedere speler krijgt 3 eigenschapskaarten, hierop staan de eigenschappen van jouw kater of poes. Daarnaast krijgt iedereen een uitnodiging waar alle mogelijke eigenschappen staan vermeld en een waaier om de eigenschapskaarten in te verbergen zodat de andere spelers deze niet zien. Verder heb je 16 maskers in de kleur van je waaier. De eigenschappen betreffen de vachtkleur, patroon op de vacht, houding en accessoire. Verder krijgt iedere speler 3 poezenkaartjes om mee te beginnen.

Iedere beurt bestaat uit de volgende 4 acties:

Poezenkaartje uitspelen. Leg één van de drie poezenkaarten in je hand open in het midden op tafel. Hierop staat een poes, een gestreepte blauwe bijvoorbeeld, zittend met een bolletje wol.

Club der Klauwen, HABA, Mat, kaartspel
Poezenkaartjes

Maskerkaartje leggen. Iedere speler, ook jij die aan de beurt bent, controleert of één van de eigenschappen van de poes op het kaartje overeenkomt met de eigenschappen van je eigen poes (de 3 eigenschapskaarten). Als er minstens één eigenschap overeenkomt leggen die spelers een masker uit hun eigen voorraad bovenaan het poezenkaartje. 

Eigenschap raden. Je mág nu één willekeurige eigenschap van één je medespelers raden. Je hoeft dus niet per se te raden. Als je het goed raadt, legt de betreffende speler de ontmaskerde eigenschapskaart open voor zich, én geeft hij jou een masker uit zijn voorraad. Raad je het fout, dan geef jij een masker aan de speler die je vals hebt beschuldigd.

Club der Klauwen, HABA, Mat, kaartspel
Eigenschapskaartjes

Poezenkaartje nemen. Tot slot trek je een nieuw poezenkaartje van de afneemstapel. Je beurt is voorbij en de volgende speler is aan de beurt. 

Einde van het spel

Als de 3 eigenschappen van (de poes) van een speler zijn ontmaskerd is het spel afgelopen. De huidige ronde wordt afgespeeld, maar de overige spelers mogen tijdens hun beurt alleen nog raden, dus geen poezenkaartjes meer spelen, maskers leggen of nieuwe kaarten trekken. Aan het einde van deze ronde wordt de winnaar bepaald. Elk gekregen masker levert een punt op, en elke nog niet ontmaskerde eigenschap levert ook een punt op. 

Conclusie

Club der Klauwen is een superleuk kaartspelletje, vooral om met kinderen te spelen. Het is simpel te begrijpen en uit te leggen. Je speelt het makkelijk even tussendoor. Als je kinderen hebt die van spelletjes houden is dit zeker een aanrader. De mijne zijn dol op dit spelletje. Heb je geen kinderen, dan is Beyond Baker Street vast wel wat voor jou.

Club der Klauwen, HABA, Mat, kaartspel

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Mat

Deze review van Club der Klauwen is geschreven door Mat.
Lees alle reviews van Mat

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Ik was groen geverfd, met zwarte stippen en ik droeg zo’n deftige hoge hoed"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Mat

— Mat

Koop Club der Klauwen bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Club der Klauwen


Club der Klauwen is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 7 jaar. Een spelletje Club der Klauwen duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Club der Klauwen staat in het Engels bekend onder de naam Cloaked Cats. Club der Klauwen is ontworpen door Connor Reid en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door HABA. Je koopt Club der Klauwen bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Club der Klauwen bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar={"id":"bol_1605693499626", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000123556416","familyId":"","site_id":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"Haba%20Gezelschapsspel%20Club%20Der%20Klauwen%20%28nl%29","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.