Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

3-7 spelers

Leeftijd

Vanaf 7 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Review van Colt Super Express

Met dit vlotte kaartspel is het net of je een spannende scene van een actiefilm binnenstapt. De trein is overgenomen door bandieten die elkaar de trein uit proberen te schieten. Wie blijft er als laatste over?

Spelverloop

Colt Super Express - kaartspel -Asmodee BE

Leg de kaarten van de trein neer: 1 locomotief en een aantal wagonkaarten ( 1 meer dan het aantal spelers). Kies allemaal een bandiet waar je mee gaat spelen en neem de bijbehorende actiekaarten.

De eerste speler stapt in de een na laatste wagon. De andere spelers nemen telkens de volgende wagon. De helft van de bandieten wijst naar voren en de andere helft naar achteren.

Je hebt allemaal 4 actiekaarten. In fase 1 ( Het Plan) ga je programmeren: je kiest 3 actiekaarten en legt die op volgorde gedekt neer. In fase 2 ( De Actie) voert iedere speler om de beurt een actie uit.

Je kunt kiezen uit:

  • Omdraaien: je behoudt je positie, maar draait om (pistool wijst nu naar de andere kant)
  • Verdiep Veranderen: je verplaatst jouw bandiet van het dak naar de wagon of andersom.
  • Verplaatsing: je verplaatst jouw bandiet een wagon vooruit (in de richting van je pistool)
  • Schieten: je schiet de eerste bandiet in jouw gezichtsveld neer. De bandiet die geraakt is, komt 1 wagen verder op zijn/haar rug te liggen.

Colt Super Express - kaartspel -Asmodee BE

Als je geraakt bent, gebruik je de eerstvolgende actiekaart om weer overeind te krabbelen, ongeacht de actie die daarop staat.

Je weet natuurlijk niet welke acties de andere bandieten uitvoeren, dus het kan af en toe best spannend zijn.

Als iedereen 3 acties heeft uitgevoerd, wordt de laatste wagonkaart verwijderd. Wie daarop staat, heeft pech. Je kunt ook tijdens het spel uit de trein geschoten worden. Maar uit de trein is uit het spel.

De wagonkaart die is weggehaald, gaat naar de speler die het verst bij die kaart vandaan was. Dit is nu een buit-kaart.

De volgende ronde kan beginnen met het klaarleggen van 3 actiekaarten. Je speelt net zo lang door tot er nog maar 1 bandiet over is, of tot alle wagonkaarten uit het spel zijn. Dan gaat het tussen de bandieten die nog in de locomotief zitten. Degene met de meeste buit is dan de winnaar.

Uitbreiding

Met het spel worden ook gelijk 2 uitbreidingen meegeleverd. Als je de basisregels onder de knie hebt, kun je 2 nieuwe actiekaarten toevoegen:

  • Reflex: als je getroffen bent door een kogel, sta je direct weer op en schiet de bandiet voor je neer.
  • Paard: je plaats jouw bandiet voor in de locomotief met het gezicht naar voren. Als je uit de trein wordt geschoten en je kunt deze kaart laten zien als eerstvolgende op jouw actiestapel, dan word je gered en zet je jouw bandiet voor in de locomotief .

Conclusie:

Colt Super Express - kaartspel -Asmodee BE

Super Colt Express, uitgegeven door Asmodee is een grappig snel kaartspel voor tussendoor. Het is niet moeilijk, de regels zijn zo uitgelegd en je kunt direct beginnen met spelen. Het is extra leuk omdat je het met maximaal 7 spelers kunt spelen. Met meerdere bandieten is het leuker dan met een klein aantal, omdat er dan wat meer onverwachte acties uitgevoerd kunnen worden.

Je moet je proberen je in te leven in de andere bandieten zodat je ze steeds een stapje voor kunt blijven. En dat kan best een uitdaging zijn, omdat je van te voren de 3 acties van de huidige ronde plant; je kunt dus niet meer snel anticiperen op een onverwachte manoeuvre.

Je speelt het spel met 3-7 spelers vanaf 8 jaar en een potje duurt ongeveer 15 minuten.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Das

Deze review van Colt Super Express is geschreven door Das.
Lees alle reviews van Das

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Colt Super Express bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Colt Super Express

Omschrijving van Colt Super Express


Colt Super Express komt uit de Colt Express Spelfamilie. Colt Super Express is een Familiespel dat door 3-7 spelers gespeeld kan worden vanaf 7 jaar. Een spelletje Colt Super Express duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Colt Super Express wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Overige. .

Koop Colt Super Express bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1671024251905", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000013280012","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Colt%20Super%20Express","linkSubId":""};

De Colt Express Spelfamilie

Deze spellen komen ook uit de Colt Express Spelfamilie

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.