Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

HABA

HABA

Review van CONEX

Conex, uitgegeven door Haba, is een leuk kleurrijk abstract kaartspel. En net weer even anders dan je gewend bent.

Conex - Kaartspel HABA

Het scorespoor leg je in het midden van het speelveld. Iedere speler begint met 5 kaarten in de hand. In je beurt kun je ervoor kiezen een kaart aan te leggen en op het scorespoor vooruit te gaan of je pakt 2 nieuwe kaarten. Iedere kaart heeft gekleurde CONEX-hoeken, die je op de het scorespoor of de al open liggende kaarten kunt plaatsen. De hoek moet van dezelfde kleur zijn en precies passen en het mag geen andere kaarten overlappen dan de kaart waar je deze oplegt. Als je een kaart kunt plaatsen, ga je het aantal velden vooruit dat op de CONEX-hoek staat vermeld.

Conex - Kaartspel HABA

Er zitten een paar actiekaarten in het spel en kaarten met een dobbelsteen erop. Die geven extra voordeeltjes, zoals 2 kaarten van de stapel pakken of je punten verdubbelen. Degene die als eerste het einde van het scorespoor heeft bereikt, wint het spel.

Conex - Kaartspel HABA

Conclusie

CONEX is een leuk origineel abstract kaartspel. Het stimuleert creatief denken. Je probeert je kaarten zo slim mogelijk af te leggen en de extra’s zo goed mogelijk te benutten om zo als eerste het eindpunt van het scorespoor te halen. Het spel is makkelijk uit te leggen en je speelt snel een potje tussendoor. Een rondje duurt ongeveer 20 minuten. Je speelt het spel met 2-4 spelers vanaf 8 jaar.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Das

Deze review van CONEX is geschreven door Das.
Lees alle reviews van Das

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop CONEX bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over CONEX

Omschrijving van CONEX


CONEX is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje CONEX duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . CONEX wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door HABA. Je koopt CONEX bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop CONEX bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar={"id":"bol_1605694240542", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000084597128","familyId":"","site_id":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"Haba%20Conex","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.