Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-10 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid
Uitgever:

Geronimo Games

Geronimo Games
Ontwerper(s)

Mahy, Olivier

Review van Connecto

"Wij houden van raadsels, puzzelen en zijn visueel ingesteld dus kunnen dit spel erg waarderen"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

— Team Arlin

Een Stripverhaal lezen is is geen lezen, het is plaatjes kijken en het is slecht voor je ogen. In Nederland wordt het stripverhaal veelal nog ervaren als inferieure lectuur terwijl het in België en Frankrijk juist wordt bezien als een volwaardige kunstvorm, de negende kunst. Wat is er mis met plaatjes kijken? Olivier Mahy heeft er een heel spel omheen gecreëerd.

Connecto is een partyspel die je ook alleen kan spelen. Je krijgt een speelbordje met daarop 108 verschillende plaatjes, de zandloper wordt omgedraaid en er wordt een uitdagingskaart of raadselkaart omgedraaid. Op de raadselkaart staan een paar plaatjes die je ook terug kan vinden op je speelbordje en dan wordt het zoeken, verbinden en raden. Het verbinden doe je met een uitwisbare stift het zoeken met je ogen en het raden met je hoofd. Dat klinkt makkelijker dan het is, je hebt te maken met tijdsdruk, sommige plaatjes lijken op elkaar en je moet een beetje creatief kijken. Er zit een volgorde in de uitdagingen, de manier van verbinden veranderd en de raadselkaarten worden steeds moeilijker. Er zijn 184 uitdagingen dus je kan wel even vooruit .

Je kunt zelf natuurlijk regels verzinnen maar je kan ze ook vinden in de handleiding. Je zou bijvoorbeeld in teams kunnen samenwerken door een tekenaar aan te stellen en gidsen die de symbolen voorlezen. De voorkant van het spelbord is in kleur maar de achterkant is in zwart-wit om een extra uitdaging in het spel te brengen.

Wij houden van raadsels, puzzelen en zijn visueel ingesteld dus kunnen dit spel erg waarderen. Het niveau is pittig maar wel te doen en speel je het met een groepje is het een waardig gezelschapsspel.
Connecto wordt in Nederland uitgegeven door Geronimo Games.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Connecto is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Het niveau is pittig maar ... een waardig gezelschapsspel."

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

— Team Arlin

Koop Connecto bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Connecto


Connecto is een Familiespel dat door 1-10 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Connecto duurt gemiddeld 30 minuten . Connecto staat in het Engels bekend onder de naam Connecto. Connecto is ontworpen door Olivier Mahy en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door BLAM ! & Geronimo Games. .

Koop Connecto bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1667898717901", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000123954903","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Connecto","linkSubId":""};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.