Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Bannan Games

Bannan Games

Review van Dino Dino

"Puzzelen, daar komt het eigenlijk op neer"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

— Team Arlin

Als je bij de buurtsuper in het voorjaar bakjes mee krijgt met zaadjes dan begin je hoopvol aan een klein tuintje in je vensterbank maar naarmate de weken verstrijken valt de oogst meestal tegen, tenminste bij ons. Misschien lukt het jou om een hele maaltijd bijelkaar te kweken maar wij komen niet verder dan een half tomaatje en een radijsje. Met het spelletje Dino Dino mag je dinosaurusen gaan kweken en dat klinkt gevaarlijker dan dat het is.

Dino dino bannan games kaartspel team arlinhet spel

Dino Dino is een spelletje waar je tegels mag gaan aanleggen, om preciezer te zijn overleggen, niet tegen elkaar aan maar over elkaar, de tegels dan. Puzzelen, daar komt het eigenlijk op neer. Je spaart door het aanleggen (eigenlijk overleggen) van verschillende soorten terreinen waar je ook voedsel mee verdient. Met dat voedsel koop je de Dinos. Die Dinos overleg je dan op een van je gespaarde terreintjes. Je hebt steeds keuze uit een paar terrein tegels en een paar Dino’s. Je krijgt als speler (je kan het spel met 2 tot 4 speles spelen) een spaarkaartje dat is een soort portemonneetje om je voedsel in te bewaren waarmee je de dino kan kopen. Er zijn 4 soorten Dinos, de  carnivoor, de ichtyofaag , de herbivoor en de omnivoor en er zijn 3 soorten voedsel namelijk blaadjes, vlees en vis. Door het aanleggen van kaartjes met voedsel mag je je spaarkaartje aanvullen. Leg je het kaartje zo dat er een rijtje van hetzelfde voedsel onstaat mag je het aantal verdubbelen of zelf verdrie dubbelen. Als je voldoende hebt gespaard mag je een dino kopen en deze over een vakje op een kaartje leggen en het liefst zo dichtbij mogelijk bij zoveel mogelijk voedsel dat hij gebruikt, dat levert aan het eind punten op en daar is het waar het uiteindelijk om gaat, de meeste punten verdienen.
Omdat je grond moet opofferen voor een nieuwe tegel of dino en elke dino verschillende punten opbrengt, de Carnifoor is bijvoorbeeld duurder dan de omnivoor ,wordt dit spelletje dus een puzzel uitdaging.

Dino dino bannan games kaartspel team arlin

de sfeer

Dino Dino ziet er allemaal wat kinderlijk uit, een dino kinderboederij, maar het is niet echt een spelletje voor kleine kinderen, hoewel het ook weer geen heel ingewikkeld spelletje is. Het is Carcassone in dominovorm met een jurrassic thema. Een makkelijk uit te leggen familiespelletje uitgegeven door bannan games. Uitdagend genoeg om meerdere keren te spelen. Een handzaam doosje met kleine kaartjes en voedselmuntjes. Je neemt het makkelijk mee en het speelt makkelijk weg.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Dino Dino is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Een makkelijk uit te leggen familiespelletje"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

— Team Arlin

Koop Dino Dino bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Dino Dino

Omschrijving van Dino Dino


Dino Dino is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Dino Dino duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Dino Dino staat in het Engels bekend onder de naam Dino Dino. Dino Dino is ontworpen door Sander Ambroos & Beau Vankemenade en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Bannan Games. .

Koop Dino Dino bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.