Taal

🇬🇧 Engels

Spelers

3-7 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

60 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Jolly Dutch Productions

Jolly Dutch Productions
Ontwerper(s)

Henderickx, Stefaan

Review van Donkey Valley

"Ezeltje strek je!"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

— Remon & Chantal

We gaan voor de hatrick! We hebben weer een kaartspel gespeeld uit de ‘Jolly Club Games’ van Jolly Dutch. Deze keer is het nummer 3 uit deze serie…. Donkey Valley. Ja, ezels kunnen lekker koppig zijn en hun kracht moet je niet onderschatten. Hmmm dat verklaart misschien ook de naam van een ander (wereldberoemd) dier/computerspel: ‘Donkey Kong’. We gaan niet apenkooien deze keer maar wel ezeltje strek je spelen.

Donkey Valley bevat 105 speelkaarten. Een spel duurt volgens de doos ongeveer 45 minuten maar is in de praktijk eigenlijk altijd afhankelijk van de snelheid van elke individuele speler. Te spelen vanaf 10 jaar en met 3-7 spelers. Dat is zowel een voordeel als een nadeel. Voordeel is dat je het met meer dan de standaard 4 a 5 spelers kan spelen. Nadeel is dat het pas kan vanaf 3 spelers. Dus als je thuis met z’n tweeën bent kun je dit spel dus pas spelen als je bezoek krijgt. Eerder hebben we van Jolly Dutch al de kaartspellen Unbeetable en Lemur Tails gereviewd.

Donkey Valley

Wat gaan we doen met al die ezels?

Het spel wordt over 8 rondes gespeeld. Elke ronde wordt er een ezel gedraaid van de trekstapel. De ezels worden door de spelers beladen. Er zijn 12 verschillende ezels. De ezels verschillen qua grootte en dus ook wat ze aankunnen om te dragen. Bepak ze niet te zwaar want dat is natuurlijk zielig. Een ezel heeft een bepaald maximum wat die kan dragen. Deze max ligt tussen 5x en 10x het spelersaantal.

Donkey Valley
De 12 verschillende ezels

Verder hebben alle spelers een stapel kaarten in hun hand die genummerd zijn van 1 t/m 10. Op alle even kaarten staat een optie om een medewerker in te schakelen, dit kun je twee keer in het gehele spel doen. Daarnaast heeft iedereen een contractkaart.

De spelers kunnen met deze kaarten (gedekt) inzetten en daarna bepalen of ze met elkaar opgeteld onder of boven de maximale capaciteit zitten van de ezel. Dit geef je aan met de contactkaart. In het kort komt het erop neer dat als je het goed hebt, je jouw gespeelde kaart als punten opzij mag leggen.

Donkey Valley
Inzetten en bepalen of de ezel het kan dragen of niet

Een ronde ziet er als volgt uit:

  • Er wordt een ezel open gedraaid en de maximale capaciteit wordt genoemd.
  • Iedereen speelt blind een ladingskaart (waarde 1-10)
  • Je kunt nu optioneel een gunst van een medewerker vragen
  • Iedereen geeft aan of ze denken onder of boven de maximale draagkracht te zitten
  • De ladingskaarten worden opengedraaid en opgeteld
  • Bijhorende acties uitvoeren bij correct of fout aangegeven contractkaart

Einde spel

Na de achtste ronde telt elke spelers zijn ladingskaarten op die hij/zij tijdens het spel heeft gescoord. Uiteraard wint degene met de hoogste score.

Donkey Valley
Je handkaarten met op elke even kaart een gunst van een medewerker

Onze mening

Intussen hebben we aardig wat kaartspellen gespeeld. De één zit beter of leuker in elkaar dan de ander. De kaartspellen uit deze reeks zijn wat eenvoudiger, wat het op zich toegankelijker maakt voor een groter publiek. Voor ons zit er hier te weinig uitdaging in. Het is veel gokken en geluk hebben met wat de andere spelers (en jijzelf) voor kaarten spelen of wanneer iemand de gunst van een medewerker inroept. Je zou er een beetje op kunnen inspelen maar dan moet je elke ronde en van iedereen onthouden wat ze gespeeld hebben en dus nog in hun hand over hebben. Als je dat juist leuk vindt en je zoekt een spelletje voor tussendoor dan is dit misschien een optie voor je.

 

 

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

Deze review van Donkey Valley is geschreven door Remon & Chantal.
Lees alle reviews van Remon & Chantal

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Donkey Valley bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Donkey Valley

Omschrijving van Donkey Valley


Donkey Valley is een Strategiespel dat door 3-7 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Donkey Valley duurt gemiddeld 60 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Donkey Valley staat in het Engels bekend onder de naam Donkey Valley. Donkey Valley is ontworpen door Stefaan Henderickx en wordt in het Engels in Nederland & België uitgegeven door Jolly Dutch Productions. .

Koop Donkey Valley bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1667898957336", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000111075826","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Donkey%20Valley%20-%20Kaartspel","linkSubId":""};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.