Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

White Goblin Games

White Goblin Games
Ontwerper(s)

Dorn, Rüdiger

Review van Drakenstad

"Bescherm de drakenstad in de onderwater wereld. "

— Rood met Witte Stippen

In Drakenstad bescherm je onderwaterstad door op het speelbord je kaarten tactisch neer te leggen. Drakenstad van White Goblin Games is een 2-spelersspel dat 20 minuten duurt. Vanaf 8 jaar is dit vlot speelbaar.

Gameplay

Elke speler krijgt een deck kaarten in zijn spelerskleur. Hiervan neemt hij er 5 op zijn hand. Dit vormt je startersdeck. Het speelbord wordt op tafel gelegd zodat het voor beide spelers zichtbaar is.

In je beurt mag je één kaart of meerdere gelijke kaarten spelen. Deze kaarten leg je op de voorziene plaats op het speelbord. Op dit speelbord staat duidelijk aangeduid hoeveel kaarten er nodig zijn om die plaats te activeren.

Ieder veld op het speelbord veroorzaakt een actie eens geactiveerd. Dit staat aangegeven door pijlen. Door een veld te activeren scoor je punten. Je mag dan namelijk kaarten van op het spelbord in je scorestapel leggen.

Er zijn 9 verschillende soorten kaarten:

  1. Octopusjager: Als er 3 Octopusjagers gespeeld worden, mag je alle Koraaldraakkaarten op je scorestapel leggen. De gespeelde Octopuskaarten leg je onderaan het spelbord in onderwaterstad.
  2. Koraaldraak: Wanneer je deze kaart speelt, mag je alle parelmoerkaarten nemen en op je scorestapel leggen.
  3. Parelmoer: Deze kaarten hebben geen effect. Je bouwt hier punten mee op om dan met andere kaarten Parelmoer te veroveren.
  4. Tovenaar van de Diepte: Als je deze kaart speelt mag je alle Parelmoer- of Versteende draakkaarten nemen. Wanneer je één versteende draak neemt, mag je een extra kaart op de hand nemen. Als een andere speler de versteende draak bemachtigt, dan mag hij de 6e kaart uit je hand terug op je trekstapel leggen. Die speler speelt dan verder met 6 kaarten en jij terug met 5.
  5. Versteende draak: deze kaart heeft geen extra effect.
  6. Lava Golem: Bij het spelen van deze kaart, mag je alle Tovenaar van de Diepte-kaarten nemen en op je scorestapel leggen.
  7. Beschermer van de duisternis: Als je de 4e Beschermer van de duisternis kaart speelt, mag je 4 kaarten van deze soort pakken en op je scorestapel leggen.
  8. Schildpadruiter: Hier is het de speler die de 2e Ruiter speelt die OF de Lava Golem-kaarten OF de Tovenaar van de diepte-kaarten mag nemen. De gespeelde Schildpadruiterkaarten worden open onder het bord in onderwaterstad gelegd.
  9. Drakenstad: De speler die de 3e Drakenstadkaart speelt, mag alle kaarten uit de onderwaterstad pakken en op zijn scorestapel leggen. Daarna leg je de drie Drakenstad kaarten in een stapel naast het spelbord. Zodra er 3 stapels met Drakenstadkaarten liggen, is het spel afgelopen.

Het spel eindigt als er 3 stapels met Drakenstadkaarten naast het spelbord liggen of als een speler zijn hand niet meer tot 5 kaarten kan aanvullen. De andere speler heeft wel altijd nog een laatste beurt.

Als het spel is geëindigd, tel je de punten. De bezitter van de Versteende Draak krijgt 3 extra bonuspunten. De speler met de meeste punten wint het spel.

Conclusie

Het 2-spelersspel Drakenstad van White Goblin Games is een zeer tactisch spel. Eens je de acties van de kaarten kent, speelt het zeer snel en vlot. Het is kiezen tussen opbouwen en punten scoren wetende dat de tegenspeler de kaarten voor je neus kan wegnemen en op zijn scorestapel leggen.

Doordat bijna iedere kaart een actie heeft, is er vrij veel interactie tussen de spelers. Leuk is dat er ook 2 varianten bij zitten in de vorm van schelpen. Met deze schelpen kan je bijvoorbeeld een veld blokkeren voor de tegenstander of op 2 verschillende velden kaarten leggen. Dit zou ik pas aanraden eens je het basisspel goed onder de knie hebt.

Concreet is dit voor spelers die houden van een snel spel met veel tactiek en strategie.

Deze review van Drakenstad is geschreven door Rood met Witte Stippen.
Lees alle reviews van Rood met Witte Stippen

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Een tactisch drakenspel. Durf jij het aan.."

— Rood met Witte Stippen

Koop Drakenstad bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Drakenstad

Omschrijving van Drakenstad


Drakenstad is een Familiespel dat door 2 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Drakenstad duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Drakenstad staat in het Engels bekend onder de naam Opale. Drakenstad is ontworpen door Rüdiger Dorn en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door White Goblin Games. Je koopt Drakenstad bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Drakenstad bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.