Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

4-8 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid
Uitgever:
Ontwerper(s)

Lapp, Kasper

Review van Fun Facts

"De vraag-onderwerpen zijn leuk verzonnen en het zijn er veel."

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

— Team Arlin

Je wist het niet maar Leo heeft meer angst voor de tandarts dan Margriet, echt! En -dat zag je ook niet aankomen- Benny wast vaker zijn handen dan Annie. Wat je misschien het meest zal verbazen, Pieter-Jan heeft 20 duizend euro over voor een optreden van Coldplay in zijn eigen woonkamer!

Fun fact is een partyspel waarbij je met gekleurde labels samen punten probeert te scoren en daarbij is het handig zoveel mogelijk van elkaar te weten.

De startspeler leest een vraag voor en die vraag is een persoonlijke vraag die door iedereen persoonlijk beantwoord dient te worden door het invullen van een gekleurd label. Het antwoord is altijd een cijfer en kan een bedrag, een aantal of op een schaal van 1 op 100 zijn. De startspeler legt zijn labeltje als eerste ondersteboven op tafel en de speler naast hem moet dan bepalen of hij onder of boven de startspeler zijn label gaat leggen, oftewel vaker of minder vaak iets stuk gemaakt heeft bijvoorbeeld of meer of minder vriendjes of vriendinnetjes heeft gehad. Daarna is de volgende aan de buurt die zijn label ook tussen de twee vorige geplaatste labeltjes mag leggen enzovoorts. De startspeler mag als laatste nog zijn label verplaatsen als hij denkt dat dit verkeerd is ingeschat en daarna draait hij, onderaan beginnend de labeltjes om. Is een label verkeerd geplaatst is, bijvoorbeeld Peter dacht dat hij minder bang voor spinnen was dan Robert, dan wordt dat label verwijderd. Alleen de labels die overblijven, dus de in de goede volgorde gelegde labels, brengen punten op. Na een aantal rondes is dit coöperatieve partyspel afgelopen en weet je door de punten van de rondes bijelkaar op te tellen of je elkaar voldoende kent en of de groep waar je het mee speelde een beetje goed kan inschatten.

Het is aan te raden dit spel te spelen met personen die je kent of graag wilt leren kennen. De vraag-onderwerpen zijn leuk verzonnen en het zijn er veel. Genoeg vragen om heel wat rondes te kunnen spelen.

Funfacts tip voor boardspel fanaten: Er zit een vraag tussen over hoeveel boardgames je in je bezit hebt. Dit is natuurlijk de vraag waar je als liefhebber helemaal op los kunt gaan en waarschijnlijk ook over gediscusserd gaat worden. Koop dit spel dus eerder dan je spellenclubleden want dan heb je er 1 extra en sta je sterker in deze strijd.

Funfacts wordt uitgegeven door Repos production en is verzonnen door Kasper Rap.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Fun Facts is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Fun Facts bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Fun Facts


Fun Facts is een Familiespel dat door 4-8 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Fun Facts duurt gemiddeld 30 minuten . Fun Facts staat in het Engels bekend onder de naam Fun Facts. Fun Facts is ontworpen door Kasper Lapp en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Repos Production & Asmodee. .

Koop Fun Facts bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.