Unboxing Video
Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

3-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

HOT Games

HOT Games

Review van Gang Up!

Ken je de dat clubje (niet bijzonder bijdehante) criminele broers uit Duckstad nog? De Zware Jongens wagen vrijwel iedere week weer een nieuwe poging om Dagobert Duck’s geldpakhuis leeg te roven, maar keer op keer mislukten de plannen weer.

Gang Up - kaartspel - HOT Games

In Gang Up! voel ik mij soms ook wel zo’n criminele kluns als een van mijn criminele klussen weer eens mislukt. Maar met slim spelen en een redelijke dosis geluk kun je toch heel ver komen in dit spel en je opwerken tot de crimineel met de hoogste status.

Iedere speler start dit spel met een status van 5. De bedoeling is om de eerste speler met 20 statuspunten te zijn om zo het spel te winnen. Deze statuspunten behaal je door criminele klussen te klaren met door jou ingehuurde gangsters.

Je beschikt in Gang Up over een aantal handkaarten. Die kaarten bestaan uit gangsters en invloedkaarten. Om gebruik te kunnen maken van de diensten van deze gangsters moet je ze in je hoofdkwartier plaatsen, maar iedere gangster vereist dat je een bepaald statusniveau hebt. Dus je kan, zeker in het begin, niet iedere gangster rekruteren.

Speelbeurt

Gang Up - kaartspel - HOT Games

 • Trek een kaart van de stapel (deze stapel bestaat uit gangsters en invloed) en voeg deze toe aan je hand.
 • Verplaats gangsters naar je hoofdkwartier, maar let wel op de vereiste statuspunten.
 • Verwissel een gangster uit je hand met een gangster uit de gevangenis.
 • Je hebt nu de keuze uit 2 opties:
  • Pak nog een een kaart van de stapel en beëindig je beurt.
  • Ga een criminele opdracht aan.

Criminele Opdracht

Gang Up - kaartspel - HOT Games

Als je besluit om een opdracht aan te gaan, dan draai je de bovenste kaart van de ‘crime’ stapel om. Op deze kaart staan voordelen of nadelen die gebeuren als de opdracht wel of niet lukt. En ook het aantal statuspunten dat je kunt winnen of verliezen.  Je doet het volgende:

 • Je besluit of je de opdracht aangaat of niet.
 • Ga je de klus aan dan staat er op de kaart hoeveel mankracht je hier minimaal voor nodig hebt. Iedere gangster in jouw hoofdkwartier telt als 1 manschap.
 • Heb je zelf niet genoeg mankracht dan kun je een ‘bondje’ sluiten met een van je medespelers, een ‘Ally’. Deze Ally kan dan ook manschappen toevoegen om zo aan het vereiste aantal te komen.
 • Alle spelers(zowel de actieve speler als alle andere spelers) mogen nu invloed-kaarten inzetten die een positieve of negatieve invloed op de opdracht hebben.
 • Heb je na het afhandelen van alle invloedkaarten nog steeds genoeg mankracht over dan is de klus succesvol verlopen en ontvangen jij en je Ally de punten plus eventuele voordelen.

Het is dus zeker aan te raden om ruim manschappen in te zetten om de negatieve invloedkaarten van je vijanden te overleven.

Zodra een speler 20 statuspunten heeft behaald, heeft hij zich voldoende bewezen in de onderwereld en mag hij zich hij de winnaar van Gang Up! noemen.

Conclusie

Gang Up! Is een origineel kaartspel voor 3 tot 5 spelers. Je zal je niet vervelen tijdens dit spel want er is veel interactie, ook als je zelf niet aan de beurt bent.

Het is zeker niet moeilijk, de kaarten zijn duidelijk en spreken voor zich. Een beetje strategie heb je wel nodig, maar ook een flinke dosis geluk kan geen kwaad. Je tegenstanders hebben voor een groot deel jouw lot in handen. Want als ze leuke invloedkaarten tegen jou kunnen gebruiken dan zit binnen de kortste keren heel jouw bende in de gevangenis, of erger nog, worden ze vermoord.

Het spel heeft Nederlandse spelregels, maar de teksten op de speelkaarten zijn in het Engels, en die taal moet je echt wel machtig zijn om het spel te kunnen spelen.  Gang Up! wordt uitgegeven door HOT Games en is ontworpen door Robin Keijzer en Paul van der Meer.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Mario

Deze review van Gang Up! is geschreven door Mario.
Lees alle reviews van Mario

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Gang Up! bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Gang Up!

Omschrijving van Gang Up!


Gang Up! is een Familiespel dat door 3-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Gang Up! duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Gang Up! is ontworpen door Robin Keijzer & Paul van der Meer en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door HOT Games. Je koopt Gang Up! bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Gang Up! bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.