Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-10 spelers

Leeftijd

Vanaf 16 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Jumbo

Jumbo

Review van HITSTER: Guilty Pleasures

"Het spel zorgt voor veel sfeer en de regels zijn super eenvoudig"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

— Remon & Chantal

Het foute uur, de top zoveel van foute liedjes, ze noemen het wel ‘fout’, maar stiekem zijn dit de liedjes waarop je het hardste meezingt. Waarom dan geen spel ervan maken? Dat dachten de makers van Hitster ook en bedachten na de eerste versie van Hitster nu ook Hitster: Guilty Pleasures, want zeg nou eerlijk, dat staat toch garant voor een avondje plezier? Bij ons wel in ieder geval!

Hitster: Guilthy Pleasure

Hitster is een sfeervol partyspel gebaseerd op muziek. De onbekende spelers moeten vaak even opwarmen bij het eerste liedje, maar al gauw swingt iedereen tot het laatste kaartje is omgedraaid. Hitster: Guilty Pleasures is uitgegeven door Jumbo en te spelen met 2-10 personen vanaf 16 jaar in ongeveer 30 minuten. Waarom 16 jaar? Is het dan zo fout? Dat heeft meer te maken met de jaartallen. De liedjes op de kaartjes lopen vanauit de jaren 50 tot en met deze tijd, dus je moet een bepaalde leeftijd hebben om de liedjes te kunnen herinneren. 

Ready to party??

Jullie kiezen jullie teams en ook een DJ. De DJ scant de QR-codes met telefoon of tablet i.c.m. Spotify en de gratis Hitster-app. Heb je geen Spotify dan hoor je per liedje alleen de eerste 30 seconden. Per team krijg je 2 Hitster tokens. TIP: Mocht je gezelschap bestaan uit gevarieerde leeftijden, mix dit dan door je teams, dat maakt het in het geheel wat leuker. 

Hitster: Guilthy Pleasure

Per team start je met een kaart. Daarop staat een jaartal, bijvoorbeeld 1996. De DJ scant nu een kaart. Aan jullie als team nu de opdracht: Is het liedje dat je hoort voor 1996 uitgebracht of daarna? Mocht je daarnaast ook nog weten wie de band is en de titel van het liedje, dan krijgen jullie als team een Hitster token. Hebben jullie het jaartal goed dan mogen jullie de kaart houden. Maar let op: voordat je de kaart omdraait om te kijken of het goed is, heeft 1 van de andere teams nog de mogelijkheid om jullie kaart te Hitsteren. Wat gebeurd er dan? Het andere team gebruikt een Hitster token en plaatst deze in jullie rij op een plek waar ze denken dat de kaart hoort.

Bijvoorbeeld: Jullie denken dat de kaart na 1996 hoort, maar het andere team plaatst een token vóór 1996. Als het andere team het goed heeft dan winnen ze jullie kaart. Ze zijn in alle gevallen wel hun token kwijt. Met de tokens heb je overigens ook nog de mogelijkheid om een liedje te skippen of een kaart te kopen. 

Het eerste team dat 10 kaartjes weet te bemachtigen is de winnaar van Hitster. 

Play that funky music!

Tijdje geleden hadden wij de eerste versie van Hitster kunnen spelen met vrienden, we waren gelijk enthousiast. Dus toen we deze variant mochten reviewen waren we zeker nieuwsgierig. Verschil? Eerlijk gezegd hebben we niet alle liedjes van de eerste versie en alle liedjes van deze versie gehoord. Het lijkt toch wel een beetje op elkaar qua soort muziek. Dus misschien zou je deze versie eerder kunnen bezien als een uitbreiding, gewoon weer een nieuwe set kaarten. Moet je per se uitblinken in muziekkennis?

Nee hoor. Natuurlijk krijg je een token als je meer weet, maar je bent tenslotte een team en vult elkaar aan en soms is het gewoon een wilde gok en zit je er compleet naast. Net zoals het raden van het jaartal. Wat wij wel merken is dat het kiezen van het jaartal echt wat losmaakt. Je gaat terug in de tijd, want het jaartal koppel je automatisch aan een gebeurtenis. Huwelijk, geboorte, overlijden, schooltijd en ga zo maar door…Daarom is het mixen van leeftijden wel heel leuk in een team.

Hitster: Guilthy Pleasure

We hebben wel gemerkt dat wat jongere spelers, bijvoorbeeld 16- 21 wat eerder afhaken, tenzij ze heel erg geïnteresseerd zijn in oudere muziek. Het spel zorgt voor veel sfeer en de regels zijn super eenvoudig. Het ene nummer zul je eerder helemaal af laten spelen dan het andere, smaken verschillen. Lekker een Bluetooth boxje eraan koppelen voor het mooiste geluid en laat het feest maar beginnen! Spelregels kun je ook vinden via een QR-code dus scheelt ook weer papier, goede keuze. Kortom, lekker swingen 💃

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

Deze review van HITSTER: Guilty Pleasures is geschreven door Remon & Chantal.
Lees alle reviews van Remon & Chantal

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop HITSTER: Guilty Pleasures bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van HITSTER: Guilty Pleasures


HITSTER: Guilty Pleasures is een Familiespel dat door 2-10 spelers gespeeld kan worden vanaf 16 jaar. Een spelletje HITSTER: Guilty Pleasures duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . HITSTER: Guilty Pleasures wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Jumbo. .

Koop HITSTER: Guilty Pleasures bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.