Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2 spelers

Leeftijd

Vanaf 9 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Tucker’s Fun Factory

Tucker’s Fun Factory
Ontwerper(s)

Yianni, John

Review van Hive – Pocket

Hive Pocket   is klein pakketje, past zo in je broekzak   en een spel dat zeker niet mag ontbreken in je collectie!

Het is een strategisch 2-persoons spel, uitgegeven door Tucker’s Fun Factory. Wat extra leuk is, is dat je in dit pakketje gelijk 2 uitbreidingen mee krijgt: een mug en een lieveheersbeestje , elk met hun eigen regels.

Hive Pocket - Spel - Tucker's Fun Factory

Het is wel verstandig om eerst het basisspel goed onder de knie te krijgen, voordat je de uitbreidingen erbij gaat pakken. Deze versie heeft kleinere steentjes en een leuk opbergzakje. Handig voor onderweg.

Hive Pocket - Spel - Tucker's Fun Factory

Spelverloop

Om de beurt mag je een insect in het veld brengen. Binnen de eerste vier beurten MOET je de bijenkoningin in het spel gebracht hebben. Vanaf dat de bijenkoningin geplaatst is, mag je kiezen of je een nieuw insect in het spel brengt, of 1 insect beweegt. Ieder insect beweegt op zijn eigen manier. De kever en de bij mogen bijvoorbeeld maar 1 stap zetten. Maar de kever heeft dan weer een hele handige eigenschap: de bewegingen van een ander insect bevriezen door er bovenop te gaan staan. De mier kun je (bijna) onbeperkt verplaatsen, de spin zet altijd 3 stappen, terwijl de sprinkhaan dan weer over alle insecten (horizontaal of verticaal) heen springt. De mug kopieert de eigenschap van een insect waar hij naast ligt en het lieveheersbeestje zet 2 stappen op de zwerm en 1 eraf.

Je moet je insecten slim inzetten. Het doel is om de bijenkoningin van je tegenstander helemaal in te sluiten. Dan heb je het spel gewonnen.

Hive Pocket - Spel - Tucker's Fun Factory

Conclusie

Het is echt een leuk strategisch spelletje voor 2 personen. De spelregels zijn makkelijk te leren. Het lijkt een eenvoudig spel, maar het kan je toch wel wat hoofdbrekens kosten om je doel te bereiken. Een echte breinbreker dus. Eén zet van je tegenspeler kan je plan danig in de war schoppen! Ieder potje is weer net even anders en daarom blijft het leuk om te spelen.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Das

Deze review van Hive – Pocket is geschreven door Das.
Lees alle reviews van Das

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Hive – Pocket bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Hive – Pocket

Omschrijving van Hive – Pocket


Hive – Pocket komt uit de Hive Spelfamilie. Hive – Pocket is een Strategiespel dat door 2 spelers gespeeld kan worden vanaf 9 jaar. Een spelletje Hive – Pocket duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 2.5 ster(ren) . Hive – Pocket is ontworpen door John Yianni en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Tucker’s Fun Factory. Je koopt Hive – Pocket bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Hive – Pocket bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

De Hive Spelfamilie

Deze spellen komen ook uit de Hive Spelfamilie

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.