Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Jolly Dutch Productions

Jolly Dutch Productions
Ontwerper(s)

Drent, Adrie

Roem, Thijs

Review van Hot Potato!

Hou je van aardappels? Gekookt, gebakken, gepureerd, gepoft, gestoomd, of natuurlijk gefrituurd? Zijn de piepers altijd al goede vrienden van je geweest? Dan voelt dit leuke spelletje waarschijnlijk al snel vertrouwd aan. En wie weet krijg je gelijk wat inspiratie hoe je je piepers vanavond op je bord wil hebben….

Hot Potato is een vrolijk kaartspel van Nederlandse bodem. Het spel is uitgegeven door Jolly Dutch en bedacht door Thijs Roem en Adrie Drent en Henk-Jan Hoogendoorn is de illustrator. Hot Potato is een familiespel en kun je spelen met 2- 4 spelers vanaf 10 jaar. Een spelletje duurt ongeveer 20 minuten.

Doel van het spel

Door goedgekozen Potato-kaarten te spelen haal je je punten binnen en kun je je effecten van je kaart gebruiken. Zorg dat je de Hot Potato niet voor je krijgt of zorg ervoor dat je die zo snel mogelijk aan een medespeler geeft. De eerste speler die 10 punten heeft, wint Hot Potato!

Hot Potato kaartspel

Hoe speel je Hot Potato

Iedere speler krijgt 6 Potato Kaarten in een spelerskleur (check de achterkant). De encounterkaarten worden geschud en alleen bij het eerste spel worden de eerste 3 kaarten open op tafel gelegd en bestudeerd door alle spelers, oftewel probeer zoveel mogelijk details te onthouden, een beroep op je fotografisch geheugen dus . De 3 kaarten worden geschud en weer bovenop de stapel teruggelegd.

Elke ronde bestaat vanaf nu uit 4 stappen:

  1. Speel een Potato-kaart: Iedere speler kiest een kaart uit zijn hand en de spelers laten deze tegelijkertijd zien.
  2. Trek de encounterkaart: Trek een kaart van de stapel en leg die open op tafel.
  3. Behandel de encounterkaart: Links op de kaart staat een rangvolgorde van alle Potato-kaarten. De speler(s) met de hoogste rang winnen een punt.
  4. Bepaal/gebruik de Potato-effecten: Heb je geen punt kunnen scoren? Geen nood, dan mag je je Potato-effect gebruiken, deze staat onderaan je Potato-kaart. De kleur laat zien wanneer je het effect mag gebruiken: groene effect in stap 1, gele effect in stap 4, blauwe effect is voor de volgende ronde.

Oei, heeft je medespeler er voor gezorgd dat jij het fiche van de de Hot Potato hebt gekregen? Je mag nu geen effecten gebruiken van je kaarten, wel de punten. Dus jouw missie is nu om deze zo snel mogelijk te lozen naar een andere speler (alleen met het effect van de rambotato).

Na deze stappen worden alle gespeelde kaarten afgelegd, behalve degene met het blauwe effect (je hebt een persoonlijke aflegstapel). Daarna beginnen de 4 stappen weer opnieuw. Heb je je 6 kaarten allemaal afgelegd, dan mag je alles weer terug pakken.

De eerste speler met 10 punten wint Hot Potato. Let op, hebben er 2 spelers 10 punten dan gaat het spel door tot iemand 11 punten heeft.

Conclusie

Hot Potato is wat ons betreft een leuk toegankelijk kaartspel, en de leuke plaatjes doen je niet gauw vervelen! Er zit zeker een geluksfactor in, maar door je effecten van je kaarten goed te gebruiken kun je toch nog wel een redelijke invloed op het spel hebben wat weer zorgt voor ietsje meer tactiek en een beetje meer uitdaging. En natuurlijk is het pestelement van de ‘Hot Potato’ wel heel grappig. Verder is het gewoon een gezellig familiespel, je legt het snel klaar en ook de speluitleg is heel helder!

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

Deze review van Hot Potato! is geschreven door Remon & Chantal.
Lees alle reviews van Remon & Chantal

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Hot Potato! bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Hot Potato!

Omschrijving van Hot Potato!


Hot Potato! is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Hot Potato! duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Hot Potato! is ontworpen door Adrie Drent & Thijs Roem en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Jolly Dutch Productions. .

Koop Hot Potato! bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.