Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Jolly Dutch Productions

Jolly Dutch Productions
Ontwerper(s)

de Kruijff, Joost

Review van In Too Deep

"Een klein beetje geluk is handig maar tactiek overheerst echt wel"

— Mandy

In dit nieuwe kaartspel van Jolly Dutch investeer je door aandelen te kopen in bedrijven die de diepe oceanen gaan onderzoeken en laat je de boten van deze bedrijven afdalen tot de diepste diepte. Dalen ze te snel dan kan het rendement wel eens veel lager zijn dan je had gehoopt. Dus investeer jij in het juiste bedrijf met de hoogste opbrengst?!

Je speelt In Too Deep met 2-4 spelers vanaf 10 jaar en het duurt ongeveer 30 minuten.

Het spel

De 5 bedrijfskaarten worden in het midden van de tafel neergelegd. Elk bedrijf heeft een speciale eigenschap die voor leuke effecten kan zorgen. De uitleg staat in de spelregels per bedrijf beschreven en in kleine tekentjes op de kaart vermeld. Je moet ze even een keertje goed bekijken, maar dan herken je ze tijdens het spel al snel en heb je het lijstje met uitleg niet meer nodig.

De 5 bedrijfskaarten met elk zijn speciale eigenschap

De overige kaarten zijn DA-kaarten of te wel diepte/aandeelkaarten. Elke kaart heeft 2 mogelijke functies. 1) Dieptekaart, hiermee kun je met het bedrijf afdalen naar de diepste diepte van de oceaan. De kleur is hierbij niet van belang. 2) Aandeelkaart, de kleur geeft aan bij welk bedrijf het aandeel hoort. De diepte is hierbij niet van belang.

Nadat de kaarten en de start-aandelen zijn uitgedeeld heeft iedere speler om de beurt de keuze om 1) een aandeel te kopen, de kosten is afhankelijk van het aantal aandelen dat al in het spel aanwezig is en wordt betaald met DA-kaarten uit je hand, 2) een bedrijf in diepte laten afdalen, hierbij wordt dividend uitgedeeld wanneer er van 10-tal veranderd wordt d.w.z. dat elke speler een DA-kaart krijgt voor elk aandeel dat hij bezit van dat betreffende bedrijf. Of 3) een kaart van de stapel pakken.

Het spel is afgelopen wanneer de trekstapel voor de 2e keer leeg is. Dit kan ineens heel snel gaan omdat er steeds meer kaarten worden uitgedeeld bij de dividend uitkering. Vergis je dus niet! Als de stapel leeg is, is iedere speler nog 1 keer aan de beurt en wordt de opbrengst berekend.

Conclusie

In Too Deep is opnieuw een kaartspel van Jolly Dutch met een hoogwaardig design en oog voor detail. Voor de gevorderden is er een set extra bedrijfskaarten toegevoegd voor een nieuwe uitdaging wat er voor zorgt dat je er niet snel op uitgekeken raakt. Bij 2 spelers speel je met een soort ‘dummy’. Heel eerlijk gezegd zijn wij hier normaal niet zo weg van, maar in dit geval zorgt het voor een interessante verandering tijdens het spel. Het is een spel waar je heel tactisch moet spelen en elkaar ook aardig dwars kunt zitten. Een klein beetje geluk is handig maar tactiek overheerst echt wel. Heel bijzonder aan het spel is dat iedere kaart in je hand gebruikt kan worden als een aandeelkaart, een dieptekaart of een betaalmiddel. Jij bepaald waar je de kaart voor gaat gebruiken en hierdoor kan je dus alle kanten op.

Zoals gebruikelijk heeft Jolly Dutch weer voor een uitlegvideo gezorgd waarin de spelregels duidelijk worden uitgelegd. Zeker een aanrader die te bekijken voor je de spelregels gaat lezen. Deze video eindigt met een geweldige quote die we er hier maar al te graag even ingooien: Ben jij gehaaid genoeg om de competitie uit te schakelen en als een ware Neptunes te heersen onder het wateroppervlak?! Probeer het zelf eens uit!

Deze review van In Too Deep is geschreven door Mandy.
Lees alle reviews van Mandy

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Investeer jij in het juiste bedrijf met de hoogste opbrengst?!"

— Mandy

Koop In Too Deep bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over In Too Deep

Omschrijving van In Too Deep


In Too Deep is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje In Too Deep duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . In Too Deep is ontworpen door Joost de Kruijff en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Jolly Dutch Productions. .

Koop In Too Deep bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.