Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

3-7 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Prijzen & Nominaties
Uitgever:

Review van Just One

Sorry, maar het is heel moeilijk voor mij om dit te zeggen: ‘associatie’ (net als loyaliteit, dat gaat ook altijd verkeerd, jolaliteit, wordt het dan). Gelukkig is het in dit spel niet nodig om het uit te spreken, in principe schrijf je vooral. Tenzij je moet raden, dan moet je wel wat zeggen, anders wordt het niets.

Just One Partyspel Asmodee Repos Production

Just one is een coöperatief (ook niet uit te spreken, coronapatief) woordspelletje. Je probeert met je team een zo hoog mogelijke score te halen door woorden te raden.
Als je aan de beurt bent krijg je van je teamleden losse woorden voorgeschoteld die een associatie hebben met het door jou te raden woord. Je medespelers moeten daarin origineel zijn want als er twee dezelfde woordomschrijvingen (associaties) zijn dan vallen die af en dan wordt het een stuk lastiger het woord te raden.

Ben je aan de buurt om te raden dan pak je een kaart en steek je die zonder te kijken in de (bij het spel meegeleverde) plastic kaarthouder. Je noemt een nummer van 1 tot 5 en het woord dat bij dat nummer op jouw kaartje staat gaan je teamgenoten in één woord omschrijven, maar niet hardop. Ze schrijven hun associatie op hun plastic kaarthouder. Vervolgens laten ze de omschrijving aan elkaar zien (terwijl jij je ogen even dicht doet of de andere kant op kijkt) want als er dus dubbele omschrijvingen zijn dan mogen ze niet gebruikt worden, maar gebruiken ze verschillende woorden, dan mogen ze aan je getoond worden en is het aan jou de taak het  woord te raden.

Just One Partyspel Asmodee Repos Production

Conclusie

Het klinkt misschien allemaal niet zo spannend… tot je het speelt dan spat de lol ervan af, echt waar, probeer maar.

Super leuk om te doen dit spel. Origineel spelmechanisme, leuke kleurtjes (er zijn verschillende kleuren stiften bij geleverd om op de bordjes te schrijven) en een uitdaging. Een uitdaging voor degene die moet raden, maar ook voor diegenen die jouw woord in één woord moeten omschrijven.

Ludovic Roudy en Bruno Sautter hebben dit spel uitgedacht, je speelt het met 3 tot 7 personen en het duurt ongeveer zo’n 20 minuten. In 2019 is dit spel, uitgeven door Repos Production / Asmodee, uitgeroepen tot spel van het jaar en wij staan daar helemaal achter (met een dikke duim omhoog)

Ook moeilijk om uit te spreken: Aluminium en wat voor associaties horen daarbij? Gauw weer een potje spelen!

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Just One is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Just One bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Just One

Omschrijving van Just One


Just One is een Familiespel dat door 3-7 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Just One duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Just One wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Repos Production & Asmodee. Je koopt Just One bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com. Just One is winnaar van de Spiel des Jahres 2019 – Winnaar. Just One is genomineerd voor de International Gamers Awards 2019 – Nominaties, Deutscher Spiele Preis 2019 – Nominaties, Golden Geek Awards 2018 – Nominaties.

Koop Just One bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.