Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

3-6 spelers

Leeftijd

Vanaf 5 jaar

Speelduur

10 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Tucker’s Fun Factory

Tucker’s Fun Factory
Ontwerper(s)

Knizia, Reiner

Review van Kang-A-Roo

Een razendsnel kaartspel van Reiner Knizia, uitgegeven door Tucker’s Fun Factory / Piatnik. Weet jij door slim en strategisch te spelen de meeste kangoeroes te verzamelen en het spel te winnen?

Inhoud: 11 kangoeroes van verschillende kleuren
55 speelkaarten (van elke kleur kangoeroe 5 kaarten)
Doel van het spel: zoveel mogelijk kangoeroes verzamelen.

Kang-A-Roo Kinderspel Tucker's Fun Factory Piatnik

Spelverloop

Na het schudden van de kaarten worden er 5 kaarten van de stapel afgehaald en afgedekt weggelegd. Vervolgens krijgen alle spelers 5 kaarten. De overige kaarten worden in het midden gelegd en zijn de trekstapel.

Als je aan de beurt bent speel je 1 van de kaarten uit je hand. Je legt deze met de afbeelding van de kangoeroe en kleur naar boven naast de trekstapel. Hierna mag je de kleur kangoeroe die op je kaart staat afgebeeld pakken en voor je neerzetten. Heeft de speler die na jou komt ook een kaart met deze kleur kangoeroe dan kan hij jouw kangoeroe met deze kaart afpakken. Aan het eind van elke beurt vul je de kaarten in je hand aan met een kaart van de stapel, dit gaat door tot de stapel op is.

Kang-A-Roo Kinderspel Tucker's Fun Factory Piatnik

Als de trekstapel op is dan ga je door met de vijf kaarten die iedereen in zijn hand heeft. Het kan dus zomaar zijn dat je in deze laatste fase van het spel nog een aantal Kangoeroes van andere spelers weet te bemachtigen. Dit houd de spanning erin. Het spel verloopt snel, een ronde is ongeveer 10 minuten. Het leukste is om 3 rondes of meer achter elkaar te spelen.

Voorbeeld: je hebt 5 kaarten met kangoeroes : 2 oranje, een gele, een rode en een blauwe. Je gebruikt de oranje kaart en pakt de oranje kangoeroe. De speler na je heeft ook een oranje kaart en pakt de kangoeroe bij jou weg. De volgende beurt kan je met de tweede oranje kaart je oranje kangoeroe terug pakken.Per kleur zijn er 5 kaarten, door in de gaten te houden hoeveel kaarten er van een kleur al gespeeld zijn kan je strategisch spelen en je kans om te winnen vergroten. Doordat er aan het begin van het spel 5 kaarten zijn weg gelegd waarvan je de kleur niet weet blijft het raden hoeveel kaarten er van elke kleur nog in het spel zijn. Dit houd het spel levendig. Het advies is om meerdere spelrondes na elkaar te spelen en dan te bepalen wie de winnaar is. Wij doen minimaal 4 ronden en roepen dan pas de winnaar uit.

Het spel is voor 6 jaar en ouder. Het is voor zowel kinderen als volwassenen leuk om te spelen.

bordspellen-icon-spellenbunker-achtergrond INSTA

Deze review van Kang-A-Roo is geschreven door Misja.
Lees alle reviews van Misja

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Kang-A-Roo bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Kang-A-Roo


Kang-A-Roo is een Familiespel dat door 3-6 spelers gespeeld kan worden vanaf 5 jaar. Een spelletje Kang-A-Roo duurt gemiddeld 10 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Kang-A-Roo is ontworpen door Reiner Knizia en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Tucker’s Fun Factory & Piatnik. Je koopt Kang-A-Roo bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Kang-A-Roo bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.