Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Prijzen & Nominaties
Uitgever:

HABA

HABA
Ontwerper(s)

Dorn, Rüdiger

Review van Karuba

Nummertje 25, nummertje 33, nummertje 12,
denk je dan aan bingo of aan de Chinees? Als je aan bingo denkt dan is dit spel een heel leuk en vooral een stuk vlotter alternatief. Dacht je aan de Chinees dan heb je waarschijnlijk honger.

Bij het spel Karuba van HABA, ontworpen door Rudiger Dorn, Claus Stephan maakte het design, sta je met je team ontdekkingsreizigers op het strand aan de rand van het oerwoud i.p.v. op een stoeltje in een muffe grote bingo hal. Jij en anderen die meespelen (je kan het spel met 2 tot 4 spelers spelen) willen zo snel mogelijk de verschillende tempels leegroven en dan als eerste, grote dure artefacten binnenhalen (onderweg kom je ook nog goud en diamanten tegen).

Karuba Bordspel HABA

Waarom lijkt dit spel een beetje op Bingo. Dat zullen we je vertellen. Een speler draait elke buurt een jungle tegel om, op deze tegel staat een weg door het oerwoud en een cijfer en hij roept of zegt (net als bij Bingo) dit cijfer hardop. De andere spelers kunnen nu uit hun voorraadtegels dit nummer opzoeken en iedereen kan nu die tegel gaan plaatsen op hun eigen bord met onontgonnen jungle.

Karuba Bordspel HABA

Als er meerdere tegels zijn opgenoemd zal er langzaam maar zeker een weggetje (of weggetjes) ontstaan door ieders jungle en dan het liefst een weggetje die het snelst naar één of meerdere tempels gaat met kostbare schatten. Je kan er ook voor kiezen een tegel niet te spelen en dan mag je een spelfiguur (er zijn er voor iedere speler 4) vanaf het strand de jungle in laten stappen. Elk figuurtje heeft een kleur wat corresponderend met een tempel in dezelfde kleur die hij moet bereiken. Er zijn 36 tegels en zijn deze op dan is het spel afgelopen.

Karuba Bordspel HABA

Karuba vinden wij fijn om te spelen. Ten eerste omdat we niet houden van wachten en je hoeft in dit spel niet echt te wachten op je buurt en ten tweede omdat we houden van puzzelen. Er zijn veel mogelijkheden en je keuzes bepalen ook het aantal stappen dat je spelfiguurtjes kunnen zetten. Zo vergt het aardig wat denkwerk om de andere teams ontdekkingsreizigers te slim af te zijn en om er als eerste met de buit vandoor te kunnen gaan. Door het Bingo element zijn er telkens weer verrassende scenario’s hoe je de jungle kan bedwingen en blijft het leuk Karuba keer op keer te spelen.

Tip uit de stal: Als meerdere huishoudens dit spel in huis hebben zou je het zelfs via Zoom, Teams of Hangouts kunnen spelen.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Karuba is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel komt uit de collectie van de reviewer. Dit is geen betaalde reclame.

Koop Karuba bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Karuba

Omschrijving van Karuba


Karuba komt uit de Karuba Spelfamilie. Karuba is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Karuba duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Karuba is ontworpen door Rüdiger Dorn en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door HABA. Je koopt Karuba bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com. . Karuba is genomineerd voor de Deutscher Spiele Preis 2016 – Nominaties & Spiel des Jahres 2016 – Nominaties.

Koop Karuba bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.