Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

HABA

HABA

Review van King Cactus

"Pijnlijk spelletje!"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

— Remon & Chantal

Prik! Ooit weleens geprobeerd een cactus te verpotten? De meeste cactussen hebben venijnige stekels, waarom eigenlijk? Google antwoordt mij: Stekels zijn het afweersysteem van cactussen en beschermen ze tegen dieren, kou, felle zon en neerslag. Misschien zijn die stekels zo gek nog niet…

King Cactus

In het spel ‘King Cactus’ wil je juist wel geprikt worden. Hè??! De prikjes leveren je namelijk pleisters op, en laat dat nou precies datgene zijn waar je mee gaat winnen. Pijnlijk spelletje dus!

King Cactus is een spel van Haba, die bekend staat om de vele kinderspellen die ze hebben uitgegeven. King Cactus is bedacht door Michael Modler en geïllustreerd door Oliver Freudenreich. Het spel kun je spelen met 2-4 spelers vanaf 8 jaar in ongeveer 20 minuutjes.

King Cactus

Get to the ‘point’  🌵 

Zet het speelbord in het doosje in elkaar en laat 1 van de gekleurde stekels naar 24 wijzen. Schud de kaarten en geef iedereen 6 kaarten. 

Het spel heeft een aantal ronden en per ronde zijn er 5 stappen:

  • Kaart kiezen. Er zijn 4 kleuren in het spel en elke stekel wijst op het bord naar een getal. Dit getal is het beste getal van die kleur, alles wat rechts daarnaast komt is daarna het beste. Deze informatie is handig als je je kaart gaat kiezen. Tegelijkertijd legt iedereen zijn gekozen kaart(en) voor zich neer (1-3).
  • Kaart vergelijken. Je kijkt dus welke kaart het beste is qua getal, de rest wordt weer omgedraaid.
  • Pleisters uitdelen. De winnende getallen zijn pluspunten, de gedekte kaarten zijn minpunten. Is de score voor jou bijvoorbeeld: 1 winnende kaart en 1 gedekte kaart. Dan heb je eigenlijk 0 punten, dus geen pleisters.
  • Stekels verzetten. Dat doet degene met de minste score die ronde en anders met de minste pleisters.
  • Handkaarten aanvullen tot 6.

Dit gaat door tot er een speler 8 pleisters heeft, die is de winnaar!

King Cactus

Conclusie

King Cactus is een eenvoudig kaartspel, daarentegen is het toch wel weer een origineel spel. Wij konden niet zo snel iets bedenken wat hier op zou lijken. Met 2 personen kan het een tikje saai zijn, met meerdere wordt het net iets leuker. Ook goed om met kinderen te spelen. Wij zoeken iets meer uitdaging in een spel, dus bij ons zal King Cactus niet zo vaak op tafel komen.

Het geheel ziet er wel heel vrolijk uit en natuurlijk heel handig dat het doosje gelijk het speelbord is. De QR code in de speluitleg zou ook een Nederlands filmpje moeten bevatten, maar die konden wij niet vinden. Het filmpje onder onze review is in het Engels, maar enorm duidelijk en rustig uitgelegd. Moet lukken dus.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

Deze review van King Cactus is geschreven door Remon & Chantal.
Lees alle reviews van Remon & Chantal

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop King Cactus bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over King Cactus

Omschrijving van King Cactus


King Cactus is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje King Cactus duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . King Cactus wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door HABA. .

Koop King Cactus bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.