Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Review van De lampionnen van Lanzhou

"Je smijt niet zomaar wat lampionnen in het water. Nee, dit is pure kunst en de keizer kijkt hoogstpersoonlijk toe."

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

— Remon & Chantal

Er is hard gewerkt om de oogst binnen te halen in het oude keizerrijk en de keizer organiseert ter ere daarvan een groot festival in Lanzhou. Iedereen is erbij en geniet van gezelligheid en lekker eten, het verbaast me niets als ze toen al foodtrucks hadden.

Lampionnen van Lanzhou

Hoogtepunt van het festival is het versieren van de paleisvijver met allerlei kleurrijke lampionnen. Maar je smijt niet zomaar wat lampionnen in het water. Nee, dit is pure kunst en de keizer kijkt hoogstpersoonlijk toe. Hij houdt van mooie kleuren en vooral hoe die gecombineerd worden met elkaar, daar staat een beloning tegenover. Ben jij de creatiefste van allemaal? Dan verdien je het aanzien van de keizer! Daarmee kun je vast wel een gratis snack scoren bij de noodlebar🥡🥢😋

De lampionnen van Lanzhou is een toegankelijk tegel-leg-spel voor een breed publiek. De spelers maken met elkaar een steeds groter wordend speelveld van vijvertegels. Door slim te combineren zijn er bonussen te scoren en als je opdrachten vervuld word je beloont. De inhoud van het spel bestaat uit een stapel kaarten, een stapel tegels en wat fiches. Goed te overzien dus.

Lampionnen van Lanzhou

Lampionnen van Lanzhou is bedacht door Christopher Chung en wordt in Nederland uitgegeven door White Goblin Games. De regels zijn echt super eenvoudig en het spel is snel klaargelegd. Te spelen met 2-4 spelers en al vanaf 8 jaar. Gemiddeld duurt een potje zo’n 30 min, echt een ideaal spel voor tussendoor.

Speloverzicht

Het spel heeft diverse startopstellingen, afhankelijk van het aantal spelers. Check de spelregels wat je moet veranderen. Het zit hem vooral in het aantal tegels en kaarten.

Een beurt ziet er als volgt uit. Je hebt keuze uit optionele en verplichte acties, maar houd je wel aan de volgorde.

  • Ruil een lampionkaart (optionele actie)
  • Voltooi een opdracht (optionele actie)
  • Plaats een vijvertegel (verplicht)

Ruil een lampionkaart

Betaal 2 gunstfiches en ruil één van jouw kaarten met een kaart uit de voorraad.

Lampionnen van Lanzhou
Lampionkaarten in 7 kleuren.

Voltooi een opdracht

Per beurt mag je één opdracht voltooien. Er zijn 3 opdrachten. Betaal vier kaarten van één kleur, drie verschillende paren van elk twee kleuren en zeven verschillende kleuren. Als beloning mag je de bovenste kaart van de stapel voltooide opdrachten pakken. Wie het eerst komt scoort de hoogste, daarna worden de kaarten steeds minder waard. Dit zijn ook meteen je punten. Treuzel dus niet en koop ze zo snel mogelijk.

Lampionnen van Lanzhou
De 3 verschillende opdrachtkaarten. Is één van de stapels op dan kun je die actie nog wel doen maar krijg je een kaart van de witte stapel.

Leg een vijvertegel

Dit moet altijd en kun je ook altijd doen, tenzij de tegels helemaal op zijn. Hier komt het aan op je creativiteit. Er zijn namelijk allerlei bonussen te winnen.

  • Als het je lukt een nieuwe tegel zo aan te leggen dat deze grenst aan tegels met dezelfde kleur, krijg je voor elke zijde waar dat lukt een lampionkaart in die kleur. Geld alleen voor de actieve speler.
  • Heb je dezelfde kleuren aan elkaar gelegd en staat op één van die tegels ook nog eens een platform (plaatje), dan krijg je daar een gunstfiche voor. Max 1 per beurt.
  • Een richtingsbonus voor elke speler. Voor de zijde van de geplaatste tegel die aan jouw kant ligt krijg je een kaart in die kleur.
Lampionnen van Lanzhou
Vijvertegels in mooie kleuren en met leuke plaatjes erop.

Als de algemene stapel tegels op is en iedereen heeft ook de tegels uit zijn persoonlijke voorraad opgemaakt, dan krijgt iedereen nog één beurt. Daarna eindigt het spel. Heb jij de meeste punten? Dan verdien jij de gunst van de keizer.

Wat vinden wij van Lampionnen van Lanzhou

Hoewel de spelregels supermakkelijk zijn, zit er ook aardig wat tactiek in. Dat zorgt ervoor dat de herspeelbaarheid hoog is. De regels zijn zo gemaakt dat je snel moet handelen, geen ruimte dus voor oppotters en treuzelaars. Leuk ook dat de waarde van de voltooide opdrachtkaarten afloopt, je moet er dus bovenop blijven zitten.

Het ziet er verder gewoon leuk uit op tafel. De tegels en kaarten zijn van degelijk materiaal. De doos kon trouwens wel wat kleiner. Er wordt maar een derde van de ruimte gebruikt voor het spel. Lampionnen van Lanzhou is bij ons goed ontvangen. Leuk spel voor tussendoor. Ben jij totaal onbekend met spellen of doe je het zelden? Dan is dit een mooi instapmodel😉

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

Deze review van De lampionnen van Lanzhou is geschreven door Remon & Chantal.
Lees alle reviews van Remon & Chantal

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop De lampionnen van Lanzhou bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Lampionnen van Lanzhou, de

Omschrijving van De lampionnen van Lanzhou


De lampionnen van Lanzhou is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje De lampionnen van Lanzhou duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . De lampionnen van Lanzhou staat in het Engels bekend onder de naam Lanterns - The Harvest Festival. De lampionnen van Lanzhou wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Renegade Game Studios. Je koopt De lampionnen van Lanzhou bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop De lampionnen van Lanzhou bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Speel ook deze Spellen

Deze spellen komen uit dezelfde categorieën als Lampionnen van Lanzhou, de.

Ka Pai: Ranu spel doos box Spellenbunker.nl

Ka Pai: Ranu

Uitbreiding
Karuba Bordspel

Karuba

Review door Team Arlin
Bequest spel doos box Spellenbunker.nl

Bequest

Party & Co - Junior Bordspel

Party & Co – Junior

Review door Mat

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.