Taal

🇬🇧 Engels

Spelers

1-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid
Uitgever:

Quined Games

Quined Games
Ontwerper(s)

Knockaert, Pierre

Review van Legends of Hellas

Legends of Hellas is een coöperatief spel voor 1 tot 5 spelers en duurt ongeveer 15minuten per missie. Het is speelbaar vanaf 8 jaar.

Gameplay

Het spel bestaat uit Monsterkaarten, Actiekaarten en Heldenfiches. De bedoeling van Legends of Hellas is dat je samen met de andere spelers monsters verslaat volgens de gekozen missie. Er zijn 12 verschillende missies, de ene al wat moeilijker dan de andere. De spelers mogen echter hun kaarten niet tonen aan elkaar of erover communiceren met elkaar.

Bij de start van het spel krijgt elke speler een aantal actiekaarten. Dat aantal is afhankelijk van de moeilijkheidsgraad je kiest. Er zijn 3 mogelijke moeilijkheidsgraden namelijk Human, Heroic en Godlike. Elke speler krijgt ook een heldenfiche. Met deze fiche mag je 1 maal per missie een actiekaart gedekt spelen op een monster en het symbool zelf kiezen. Per missie leg je het aantal monsterkaarten zoals aangegeven open op tafel. Op deze kaarten staan symbolen. Diezelfde symbolen vind je ook terug op actiekaarten. Om een monster te verslaan moet je 5 Actiekaarten met één van de symbolen op de monsterkaart spelen. In de trekstapel wordt per speler ook 1 goddelijke interventie kaart gestoken. Met deze kaart kan je een monster verslaan zonder dat er 5 actiekaarten nodig zijn.

Tijdens je beurt mag je één van volgende acties uitvoeren:

  • Ja mag een monster aanvallen. Dit doe je door een actiekaart uit je hand te spelen met het zelfde symbool als op het monster.
  • Je mag je heldendisc verplaatsen naar een ander monster. Hiervoor moet je wel 1 kaart uit je hand afleggen.
  • Je kan er ook voor kiezen om tot 5 kaarten op hand te nemen. 1 Hiervan moet je afleggen.
  • Je kan ook een medespeler steunen door kaarten uit je hand door te geven. Opnieuw moet de speler die kaarten ontvangt 1 kaart op de aflegstapel leggen.
  • Als laatste actie kan je het Orakel raadplegen. Je legt dan 6 kaarten van de trekstapel open op tafel. 1 kaart leg af op de aflegstapel en je legt daarna de overige 5 kaarten in een volgorde naar keuze terug op de trekstapel.

Naargelang de missie vordert komen er nieuwe monsters in het spel tot er ook een Chimera tevoorschijn komt. Een Chimera is het laatste monster ( BOSS ) en bestaat uit 2 monsterkaarten. Om deze te verslaan het je 8 actiekaarten nodig. In de laatste missie komt Hades zelf het gevecht voeren als eindmonster. Deze wordt gevormd met 3 monsterkaarten en om hem te verslaan heb je 10 actiekaarten nodig.

Je wint het spel als alle monsters zijn verslagen. Als een speler echter zonder actiekaarten valt en hij er geen meer bij kan nemen omdat de trekstapel leeg is, verliezen jullie alsnog het spel.

Conclusie

Het artwork van Legend of Hellas ziet er fantastisch uit.  De kaarten zijn van een goede kwaliteit en de handleiding is duidelijk en overzichtelijk. Legends of hellas van Quined games is zowel solo als met meerdere spelers leuk om te spelen. De missies volgen elkaar goed op wat betreft moeilijkheid. Je kan perfect 1 missie van 15min. spelen en de volgende keer een andere missie. Er start als het ware telkens een nieuw spel bij elke missie.

Legends of Hellas is een zeer aangename verrassing en zal hier zeker geregeld op tafel komen. Zowel met kinderen als met volwassenen is dit een aanrader.

 

Deze review van Legends of Hellas is geschreven door Rood met Witte Stippen.
Lees alle reviews van Rood met Witte Stippen

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Legends of Hellas bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Legends of Hellas

Omschrijving van Legends of Hellas


Legends of Hellas is een Familiespel dat door 1-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Legends of Hellas duurt gemiddeld 20 minuten . Legends of Hellas staat in het Engels bekend onder de naam Legends of Hellas. Legends of Hellas is ontworpen door Pierre Knockaert en wordt in het Engels in Nederland & België uitgegeven door Quined Games. .

Koop Legends of Hellas bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Speel ook deze Spellen

Deze spellen komen uit dezelfde categorieën als Legends of Hellas.

Pandemic hot zone europa

Pandemic: Hot Zone – Europa

Review door Rachel
Crossing Oceans spel doos box Spellenbunker.nl

Crossing Oceans

Max geheugentrainer spel doos box Spellenbunker.nl

Max geheugentrainer

Galaxy Trucker spel doos box Spellenbunker.nl

Galaxy Trucker

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.