Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

45 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:
Ontwerper(s)

De Jans, Jessie

Review van The Lockdown

The Lockdown is een spannend kaartspel met een heel toepasselijk thema: er is een dodelijk besmettelijk virus dat zich razendsnel over de hele wereld verspreidt en aan jou de taak om dit virus uit te roeien!

The Lockdown Kaartspel

Spelverloop

Jullie kruipen in de huid van een expert en je probeert, samen met jouw team van specialisten, het virus te verslaan.
Je moet tactische keuzes maken: neem je meer medisch personeel aan, stimuleer je de economie of doe je investeringen die je op de lange termijn beter vooruit zullen helpen?

The Lockdown Kaartspel

Om de beurt kun je kiezen om een karakterkaart neer te leggen of een investering te doen en/of een actiekaart te spelen. Aan de einde van iedere ronde verspreidt het virus zich weer en wordt er iemand besmet .
Karakterkaarten kunnen medisch personeel zijn of een niet-medisch personeel, zoals een horeca-uitbater of een nieuwslezer. Het is belangrijk dat je voldoende niet-besmet medisch personeel in dienst hebt, om de anderen te beschermen. Als dat niet zo is, dan sterft er iemand en dat wil je natuurlijk uit alle macht voorkomen! Bescherm je mensen en probeer vooruit te denken zodat je minimale verliezen leidt en met goede investeringen een beter vooruitzicht hebt.

The Lockdown Kaartspel

Met actiekaarten kun je soms iemand genezen of beschermen door bijvoorbeeld een mondkapje. Ook kun je ervoor kiezen om niet de actie te spelen, maar om een gebeurtenis te laten plaatsvinden. Dan kan het zijn dat er in ieder land iemand extra besmet raakt of sterft of juist weer wordt genezen. Er is van alles mogelijk en je kunt elkaar hiermee ook even flink dwarszitten.
Als je 10 rondes hebt doorlopen is het spel afgelopen. Die rondes tel je trouwens op de achterkant van het doosje: dat is leuk bedacht. Dan tel je de overwinningspunten. Degene met de meeste punten op niet-besmette kaarten en investeringen, heeft het beste de balans weten te vinden tussen de economie en de medische sector en is de winnaar van het spel!

Conclusie

The Lockdown, ontworpen door Jessie de Jans, is leuker dan we gedacht hadden. Het is een mooi compact pakketje met een rondeteller op de achterkant. Een lekker tactisch spel dat heel herkenbaar is en niet snel zal vervelen omdat het 164 verschillende kaarten heeft. Het speelt vlot en makkelijk, maar het is niet per se makkelijk om te winnen. Daarvoor moet je echt een tactiek uitdenken.
De kaarten zijn realistisch getekend.

The Lockdown Kaartspel

Er is niet zo veel interactie, je bent vooral zelf je team aan het opbouwen en het virus aan het bestrijden. Af en toe kun je met een gebeurtenis wat invloed uitoefenen op het spel van je medespelers.

Leuk voor de beginnende speler, want het is niet moeilijk en duurt ook niet heel lang. Maar voor de meer ervaren speler biedt dit spel ook voldoende uitdaging, mede door de vele verschillende kaarten en de keuzes die je moet maken om succesvol te zijn. Je speelt het met 2-4 spelers vanaf 10 jaar en het duurt ongeveer 45 minuten.

Te verkrijgen via www.lockdowngame.eu

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Das

Deze review van The Lockdown is geschreven door Das.
Lees alle reviews van Das

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop The Lockdown bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van The Lockdown


The Lockdown is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje The Lockdown duurt gemiddeld 45 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . The Lockdown is ontworpen door Jessie De Jans en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Overige. .

Koop The Lockdown bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Speel ook deze Spellen

Deze spellen komen uit dezelfde categorieën als Lockdown, The.

The Sherlock Files: Vol III – Puzzling Plots spel doos box Spellenbunker.nl

The Sherlock Files: Vol III – Puzzling Plots

Conex HABA

CONEX

Review door Das
Fly Home! spel doos box Spellenbunker.nl

Fly Home!

Caesar! verover Rome in 20 Minuten!

Caesar! Verover Rome in 20 minuten!

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.