Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

90 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Game Master, The

Game Master, The
Ontwerper(s)

Tol, Hans van

Review van Mainports

In Mainports, ontworpen door Hans van Tol, ga je aan de slag als ondernemende scheepsmagnaat in Europa. Je bouwt schepen, sluit winstgevende contracten af, bemachtigt voordelig brandstof en investeert in de nieuwste technologieën. Het is je doel om zo veel mogelijk geld te verdienen .

Mainports is de derde uit de serie bordspellen Ports of Europe. Je speelt het met 2 – 4 spelers vanaf 10 jaar. Een potje duurt ongeveer 90 minuten.

Mainports Bordspel Game Master

Het Spel

Je onderneming begint in Centraal Europa, waar je je richt op de binnenvaart. Dit is één zijde van het spelbord. We raden je aan met deze zijde te beginnen voor je de Groot Europa zijde speelt. Die geeft de uitbreiding om over zee te varen en langere afstanden af te leggen.

Je verdient geld door grondstoffen te verschepen en daarmee contracten te vervullen. Het spel is afgelopen als er in totaal 20 contracten vervuld zijn. Degene met de meeste cash wint het spel. Een andere spelvariant is om door te spelen tot de eerste speler €1 miljoen in zijn bezit heeft.

Mainports Bordspel Game Master

Tijdens je beurt kun je telkens één actie uitvoeren. Welke actie dat is, wordt deels bepaald door je plek op de rondel (actieschijf). Je mag je spelfiguur elke beurt 1-3 velden met de klok mee verplaatsen naar een ander actieveld.

Dit zijn de acties waaruit je kunt kiezen:

  • Nieuwe contracten afsluiten: Kies je contracten slim, zodat je vlot door blijft varen als een contract vervuld is.
  • Brandstofkaarten kopen: Hiermee vervoer je jouw schepen.
  • Schepen navigeren en laden / lossen: Op naar je bestemming! Kom je tijdens je vaart langs één van de 4 mainports (fabrieken)? Dan betaal je havengeld en legt dit in de kas van de mainport.
  • Dividend uitkeren: Dit betekent €10.000 van de bank en als je in de haven van een mainport ligt, haal je de kas leeg. Cashen!
  • Investeren in technologie: Dat doe je door technologiekaarten (voordeelkaarten) te kopen of een extra schip te kopen.
    Speel het spel tactisch, investeer op het juiste moment en zorg dat je aan het eind van het spel de rijkste bent!

Mainports Bordspel Game Master

Conclusie

Mainports is voor liefhebbers van tactische spellen een leuke toevoeging. Het is snel te leren en niet veel moeilijker dan een familiespel als Ticket to Ride of Catan. Uitgever The Game Master noemt het een ‘familieplus’ spel. Niet te moeilijk, maar met veel strategische vrijheid en een beperkte geluksfactor.

Dit spel is ook een aanrader als je op zoek bent naar een 2-persoons bordspel. Ook dan blijft het tot het eind spannend wie wint. Je kunt nog nét dat contract halen of juist verlies lijden. De technologiekaarten die bij het laatste deel van het spel gekocht kunnen worden, zijn daarbij vrij bepalend. Je kunt daarmee nog wat extra voordeeltjes kopen, die de eindstand flink kunnen beïnvloeden. Of we het nu met 2 of meer personen spelen, wij zijn enthousiast!

Bart en Charissa Spellenbunker Reviewers

Deze review van Mainports is geschreven door Bart & Charissa.
Lees alle reviews van Bart & Charissa

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Mainports bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Mainports


Mainports is een Strategiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Mainports duurt gemiddeld 90 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Mainports is ontworpen door Hans van Tol en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door The Game Master. .

Koop Mainports bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.