Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 12 jaar

Speelduur

100 minuten

Moeilijkheid

Prijzen & Nominaties
Uitgever:

Geronimo Games

Geronimo Games
Ontwerper(s)

Pfister, Alexander

Review van Maracaibo

In dit strategische spel van Alexander Pfister bevaar je de Caribische zee als avontuurlijke zeevaarder. Je bevindt je in de 17e eeuw, in een tijd waarin Frankrijk, Spanje en Engeland strijden om alleenheerschappij. Jij kiest voor je eigen geluk, niet voor loyaliteit aan één land. Vergroot je status, je fortuin en roem en kom als overwinnaar uit de strijd.

Je begint het spel in Havana en vaart viermaal een ronde over het bord. Na elke ronde volgt een tussentijdse telling, waarin geld en overwinningspunten worden verdeeld. Na vier rondes volgt de eindtelling.

Maracaibo Geronimo Games Bordspel

Bij elke stad en elk dorp waar je met je schip stopt, kun je acties uitvoeren:

  1. Stop je in een stad? Lever handelswaar af en voer de actie op de stadstegel uit.
  2. Stop je bij een willekeurig dorp? Voer dorpsacties uit: Koop projectkaarten, ontvang geld of vernieuw je handkaarten.
    • a. Ligt er een missietegel bij het dorp? Je mag deze vervullen en aan je Scheepsbord toevoegen.
    • b. Staat jouw assistent bij het dorp? Dan mag je jouw assistent-actie uitvoeren.
  3. Je mag tijdens je beurt altijd een opdracht van je carrièrekaart vervullen en de beloning hiervoor innen.

Op sommige stads- en missietegels staat het gevechtsteken. Pak dan een gevechtsfiche en kies voor welk land je gaat strijden. Daarmee vergroot je je invloed in dat land en dat levert je later punten op.

Maracaibo Geronimo Games Bordspel

Onder aan het bord bevindt zich het Verkennersspoor, te herkennen aan de wereldbol. Met jouw Verkenner bewandel je dit pad om beloningen als geld en punten te ontvangen of gevechten en missies uit te voeren.

Naast het speelbord en de projectkaarten waarmee je oneindig kunt variëren, heeft iedere speler een eigen Scheepsbord. Hierop staan handige voordelen die je vrij kunt spelen door handelswaar af te leveren.

Maracaibo Geronimo Games Bordspel

Legacy

Naast dit ‘basisspel’, dat enorm uitgebreid is, bevat Maracaibo ook Verhaalkaarten en Legacy-tegels, waardoor spelregels zullen veranderen en nieuwe mogelijkheden ontstaan. Elk spel is hierdoor anders dan het vorige en je beslissingen bepalen de toekomstige spellen.

Ook solo

De speelduur is 30 minuten per speler, maar de eerste keren zal het meer tijd innemen. Je kunt Maracaibo al vanaf 1 persoon spelen door de Automa-kaarten en het kan maximaal met 4 personen gespeeld worden. Dit expertspel, uitgegeven door Geronimo Games, is voor de leeftijdscategorie 12+.

Conclusie

Maracaibo Geronimo Games Bordspel

Als je van pittige, strategische spellen houdt, zul je vele uren speelplezier hebben van Maracaibo. Er is veel aandacht besteed aan details: De kaarten, fiches, tegels, houten figuren, het is allemaal prachtig ontworpen. En de spelopties zijn oneindig. Ga jij voor de meeste invloed door gevechten? Ligt jouw focus op lucratieve projectkaarten? Wandel je vooraan op het verkennersspoor? Voltooi jij veel missies? Of trek jij het meeste voordeel van je speelbord? Bepaal jouw tactiek en ga voor de overwinning!

Bart en Charissa Spellenbunker Reviewers

Deze review van Maracaibo is geschreven door Bart & Charissa.
Lees alle reviews van Bart & Charissa

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Maracaibo bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Maracaibo

Omschrijving van Maracaibo


Maracaibo is een Expertspel dat door 1-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 12 jaar. Een spelletje Maracaibo duurt gemiddeld 100 minuten en scoort qua moeilijkheid 4 ster(ren) . Maracaibo is ontworpen door Alexander Pfister en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Geronimo Games. . Maracaibo is winnaar van de Spellenbunker Spel van het Jaar 2020 – Expertspellen Winnaar. Maracaibo is genomineerd voor de Golden Geek Awards 2019 – Nominaties.

Koop Maracaibo bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1666607615649", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000013309345","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Maracaibo%20NL","linkSubId":""};
var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1666607673634", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9200000130038705","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Maracaibo%20Engels","linkSubId":""};

Uitbreidingen op Maracaibo

Deze spellen kun je samen met Maracaibo spelen

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.