Taal

🇬🇧 Engels

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:
Ontwerper(s)

André, Marc

Review van Splendor Marvel

To Infinity and Beyond! Komt Buzz Lightyear echt niet uit Marvel? Je hoort het al, van Marvel heb ik weinig gegeten. Maar van Splendor ben ik al heel lang lang groot fan. Daarom was ik toch wel erg benieuwd naar deze nieuwe Splendor Marvel editie. Ik ga in deze review dan ook proberen jullie alles te vertellen over dit spel dat zich afspeelt in het Marvel Multiversum. Daar gaan we:

Lukt het jou om een team van Super Helden te verzamelen, en er samen met hen voor te zorgen dat Thanos de wereld niet vernietigt? Struin het Multiversum af en verzamel Infinity Stones om superhelden te rekruteren, en verdien zo Infinity Points. Verzamel de Avengers en claim als eerste speler de Infinity Gauntlet.

Splendor Marvel Kaartspel Asmodee Space Cowboys

WAT IS ER ANDERS

De basis van het spel is erg herkenbaar van de standaard versie. Waar je in Splendor edelstenen verzamelt en gebruikt om kaarten te kopen, doe je dat in Splendor Marvel met ‘Infinity Stone Tokens’ in 5 kleuren, + de speciale groene ‘Time Token’ die je nodig hebt om kans te maken op de overwinning. Ook is er weer de mogelijkheid om een joker in te zetten om een kaart te reserveren die je op dat moment nog niet kan betalen.

Nieuw is ook dat er op sommige kaarten een Avengers symbool staat. De eerste speler die 3 van deze symbolen heeft verzameld, ontvangt de ‘Avengers Assemble Tile’ en die is 3 overwinningspunten waard. Maar let op, want zodra een medespeler meer Avenger symbolen heeft dan jij pakt hij deze ‘Tile’ van je af en ben je 3 punten armer.

Splendor Marvel Kaartspel Asmodee Space Cowboys

Grootste verandering met de standaard versie van Splendor is dat de vereisten om punten te scoren veranderd zijn. Om in aanmerking te komen om de ‘Infinity Gauntlet’ te claimen moet je minimaal16 punten scoren, een groene token ofwel de ‘Infinity Stone’ hebben én minimaal 1 kaart van alle kleuren hebben verzameld. Heb je in de laatste ronde van het spel niet aan deze vereisten voldaan dan heb je helemaal niets aan je verzamelde punten en eindig je gewoon op 0 .

Dit spel heeft eenvoudige regels, is snel opgezet en speelt heel vlot. Als je Splendor al kent, dan heb je de regels van deze versie zeker zo door, hoewel dat natuurlijk niet betekent dat je dan ook makkelijk kunt winnen.

Splendor Marvel Kaartspel Asmodee Space Cowboys

CONCLUSIE

Splendor is voor mij een van de spellen dat we met alle type gamers spelen. Met ervaren gamers is dit spel vaak een leuk en licht einde van een zware spellenavond, maar als we mensen over de vloer hebben die nog niet zo thuis zijn in gezelschapsspellen dan is dit een prima spel om te introduceren.

Splendor Marvel is uitgegeven door Space Cowboys en en word gedistribueerd via Asmodee. Het spel kun je spelen met 2-4 spelers vanaf 10 jaar (officieel dan, maar wij denken 8) en potje duurt ongeveer een half uur.

Splendor Marvel Kaartspel Asmodee Space Cowboys

Deze versie van Splendor is momenteel alleen nog Engelstalig verkrijgbaar, maar voordeel is dat er op de speelstukken en kaarten geen tekst voorkomt. Ook prima speelbaar met kinderen dus.

Als je, net als ik, een fan bent van Splendor dan is deze Marvel-editie zeker een welkome afwisseling. Als je nog nooit Splendor gespeeld hebt dan moet je dat zeker eens gaan proberen. En als je ook nog eens fan bent van Marvel dan is het niet moeilijk om te kiezen welke versie van Splendor je moet gaan spelen.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Mario

Deze review van Splendor Marvel is geschreven door Mario.
Lees alle reviews van Mario

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Splendor Marvel bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Splendor Marvel


Splendor Marvel komt uit de Splendor Spelfamilie. Splendor Marvel is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Splendor Marvel duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Splendor Marvel is ontworpen door Marc André en wordt in het Engels in Nederland & België uitgegeven door Space Cowboys & Asmodee. .

Koop Splendor Marvel bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.