Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

45 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Ravensburger

Ravensburger

Review van Minecraft – Builders & Biomes

Voor iedereen die van Minecraft houdt is er nu ook een bordspel variant, uitgegeven door Ravensburger. Dit is een hele leuke versie, waarin alle elementen uit de computergame terugkomen in het bordspel: grondstoffen verzamelen, bouwen en tegen monsters vechten!

Hoe speel je het spel?

Iedere speler krijgt een eigen spelersbord waarop je gaat bouwen en een eigen ‘skin’ om je mee te verplaatsen. In het midden, wordt de ‘wereld’ neergelegd die jullie gaan verkennen. Je maakt een veld van 4×4 met omgekeerde bouwwerken en monsterkaarten, die willekeurig neergelegd worden. En daaromheen, ook omgekeerd, leg je de wapenkaarten neer. Daarna maak je, met de super handige constructiehulp, een mooie kubus van alle grondstoffen.

 

Als je aan de beurt bent, mag je van de 5 mogelijke acties twee verschillende acties uitvoeren. Je hebt de keuze uit: verplaatsen en nieuwe velden ontdekken, grondstoffen verzamelen, bouwen, met monsters vechten of een wapen pakken.

Op drie momenten tijdens het spelen van dit bordspel, worden er punten geteld. Telkens als er 1 hele laag grondstoffen (blokken) weg is, wordt er geteld. In de eerste ronde gaat het om je grootste groep aangrenzende biomes (verschillende landschapstypen). In de tweede ronde tel je je grootste groep aaneengesloten bouwmaterialen en in de derde ronde je grootste aaneengesloten groep van een type bouwwerk. En als laatste krijg je eventueel nog punten voor de monsters die je verslagen hebt.

En degene met de meeste punten wint het spel.

Wat vinden wij van Minecraft?

Minecraft Builders &Biomes is een echte musthave voor iedereen die van Minecraft houdt. Je zult er heel veel in herkennen en het is een goede reden om even achter je schermpje vandaan te komen.

Het is geen moeilijk spel om te leren, dus heel toegankelijk voor een beginnende bordspelspeler. En voor een ervaren speler is dit spel een leuke afwisseling.

De interactie maakt het bordspel nog leuker. Je kunt elkaar een beetje dwarszitten, door bijvoorbeeld grondstoffen voor iemands neus weg te kapen, een gewild gebouw als eerste te plaatsen en te vechten tegen een monster om een gewilde bonus te krijgen.

Kortom: een geslaagd familiespel, erg leuk om te spelen!

Het is een spel voor 2-4 spelers en een potje duurt ongeveer 3 kwartier. De leeftijdsgrens is officieel 10 jaar en ouder, maar wij denken dat het ook al heel goed te spelen is voor een iets jonger kind; vanaf een jaar of 8.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Das

Deze review van Minecraft – Builders & Biomes is geschreven door Das.
Lees alle reviews van Das

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Minecraft – Builders & Biomes bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Minecraft – Builders & Biomes

Omschrijving van Minecraft – Builders & Biomes


Minecraft – Builders & Biomes komt uit de Minecraft Spelfamilie. Minecraft – Builders & Biomes is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Minecraft – Builders & Biomes duurt gemiddeld 45 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Minecraft – Builders & Biomes wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Ravensburger. .

Koop Minecraft – Builders & Biomes bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

De Minecraft Spelfamilie

Deze spellen komen ook uit de Minecraft Spelfamilie

Minecraft: Heroes of the Village spel doos box Spellenbunker.nl

Minecraft: Heroes of the Village

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.