Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-6 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

5 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

White Goblin Games

White Goblin Games
Ontwerper(s)

Dressler, Moritz

Review van Minnys – Schaap over de Dam

""...een klein papieren pakketje dat dus past in iedere broek/borst/kontzak...""

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Mario

— Mario

Schaap over de Dam is een van de 8 spellen uit de Minnys serie van White Goblin Games. Een serie van 8 kleine spelletjes in het formaat van een pakje voetbalkaartjes of trade cards. Een potlood, een mini dobbelsteen en een block met scorebladen is de inhoud van dit kleine papieren pakketje dat dus past in iedere broek/borst/kontzak, dus je neemt het gemakkelijk overal mee naartoe. Laten we eens kijken hoe dit 5-Minuten Spelletje speelt.

Minnys - Schaap over de Dam - Minnys 5 minuten spelletjes reisspel vakantiespel kort spel White Goblin Games Spellenbunker
De inhoud van Minnys: Schaap over de Dam

Schapen Insluiten

Iedere speler ontvangt een vel van het block waarop zowel het speelveld als de scorevelden staan. Het speelveld bestaat uit een grote groene weide met daarin Schaapjes, Struiken en een raster van punten. Doel van het spel is om zoveel mogelijk schapen in te sluiten met hekken, hekken die je tussen die eerder benoemde punten gaat tekenen. Ieder gegooid getal op de dobbelsteen staat voor een vorm die je op jouw speelveld moet intekenen, deze vorm mag je draaien en spiegelen. Op deze manier bouw je een zigzaggend stelsel van lijnen waarbinnen je dus zoveel mogelijk schapen moet insluiten.

Soms bouw je de hekken van 2 achtereenvolgende beurten aan elkaar en sluit je 1 a 2 slapen in, maar je kunt ook beurt na beurt je hekwerk uitbreiden. Risico is dan wel dat je weide bij de scoretelling nét niet dicht is, maar als het je wel lukt kun je zo wel een leuk aantal punten verzamelen. De score tellen doen we tweemaal: nét over de helft van het spel en nog een keer aan het einde. Ieder ingebouwd schaap telt voor 1 punt, het zwarte schaap telt dubbel. Aan het einde tel je nogmaals alle punten, dus ook de punten die je eerder al had geteld, en deze tel je bijenkaar op. Mochten er nog struiken zijn waar je dwars doorheen bent gegaan met je hekwerk dan tellen deze als 1 minpunt. We hebben nu de eindscore en we zijn weer 5 minuten verder.

Minnys - Schaap over de Dam - Minnys 5 minuten spelletjes reisspel vakantiespel kort spel White Goblin Games Spellenbunker
Het scoreblock met de eindscore

Conclusie

Schaap over de Dam, een spel uit de MINNYS serie van White Goblin Games, is een lekker vlot spelletje, snel uit te leggen en nog uitdagend ook! Het is soms lekker puzzelen om je hekkies zo efficiënt mogelijk te plaatsen. En ga jij voor veilig of ga je voor een hekwerk dat maar nét op tijd af is (of nét niet). Enige minpuntje is dat je met 6 personen kan spelen maar er zit maar 1 potlood in de verpakking. Dus dat wordt dus óf doorgeven óf je kleurdoos meenemen in je broek/borst/kontzak.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Mario

Deze review van Minnys – Schaap over de Dam is geschreven door Mario.
Lees alle reviews van Mario

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"...een lekker vlot spelletje, snel uit te leggen en nog uitdagend ook!"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Mario

— Mario

Koop Minnys – Schaap over de Dam bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Minnys – Schaap over de Dam


Minnys – Schaap over de Dam komt uit de Minnys Spelfamilie. Minnys – Schaap over de Dam is een Familiespel dat door 2-6 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Minnys – Schaap over de Dam duurt gemiddeld 5 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Minnys – Schaap over de Dam staat in het Engels bekend onder de naam Volle Weide. Minnys – Schaap over de Dam is ontworpen door Moritz Dressler en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door White Goblin Games. .

Koop Minnys – Schaap over de Dam bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.