Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 5 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

HABA

HABA
Ontwerper(s)

Grunau Jurgen P.K.

Review van Monza 20th Anniversary

Monza van HABA is een leuk gezelschapsspel voor jong en oud. Een razende kleurenrace, leuk om met één kind te spelen, maar ook zeker leuk met meerdere te spelen. Door het aanbieden van verschillende spelvarianten is het spel leuk voor iedereen.

Doel van het spel

Wie het eerste de finish heeft gehaald heeft gewonnen.

Startopstelling

Leg het circuit op tafel, je kan kiezen voor de beginnerskant of het langere parcours voor de professionele autoracers. Iedereen kiest een auto en zet deze op de startplek. Voor het beginnersspel gebruik je alleen de dobbelstenen en de bekers, voor de professionele variant gebruik je ook nog de versnellingsplaatjes.

Monza Spelbord
Veld voor de jongste spelers

Spelverloop

De jongste speler mag beginnen, deze gooit de 6 kleuren dobbelstenen. Met de gegooide kleuren op de dobbelstenen kan je de auto laten rijden. De auto rijdt van vakje naar vakje, het volgende vakje moet aangrenzend zijn en verder liggen dan het vakje waar je op staat. Hoe meer dobbelstenen je achter elkaar kan plaatsen hoe verder je auto mag rijden. Met wat geluk en een slimme combinatie van de dobbelstenen kun je tot 6 velden ver rijden. Je mag elkaar inhalen op het bord. Eindig je op hetzelfde veld als je tegenstander, dan moet deze een plaats achteruit.

Monza na een aantal ronden - Haba
Halverwege het spel

Zodra de eerste raceauto over de finish rijdt en dus opnieuw op het startveld staat, wordt de ronde nog voortgezet tot aan de startspeler, zodat iedereen hetzelfde aantal beurten heeft gekregen. Degene die met het minste aantal dobbelstenen in zijn laatste beurt de finish haalt heeft gewonnen.

Monza - Haba
Voor de oudere spelers

De spelvariant voor professionele spelers heeft een langer circuit en bevat extra fiches, versnellingsfiches, om extra stappen te zetten en een fiche waarmee je eenmaal je al of een deel van je dobbelstenen nogmaals mag gooien.
Als je erin slaagt om tijdens je beurt alle 6 dobbelstenen te gebruiken, krijg je bij deze variant een turbo worp en mag je nog eens 2 dobbelstenen gooien en je auto nog verder naar voren verplaatsen als dat kan.

Conclusie

Monza
Monza uitgegeven door HABA

Het is een leuk kinderspel om te spelen. Op de doos staat vanaf 5 jaar en dat is zeker waar. Met jonge kinderen speel je de meest simpele versie. Speel je met oudere kinderen of met volwassenen dan wordt het ook echt een tactisch spelletje waarin je elkaar ook echt kan plagen. Een potje duurt ongeveer 15 minuten. Echt een leuk bedacht spel door Jurgen P.K. Grunau en uitgegeven door HABA.

Rachel

Deze review van Monza 20th Anniversary is geschreven door Rachel.
Lees alle reviews van Rachel

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Monza 20th Anniversary bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Monza 20th Anniversary


Monza 20th Anniversary is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 5 jaar. Een spelletje Monza 20th Anniversary duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Monza 20th Anniversary is ontworpen door Jurgen P.K. Grunau en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door HABA. .

Koop Monza 20th Anniversary bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Speel ook deze Spellen

Deze spellen komen uit dezelfde categorieën als Monza 20th Anniversary.

Trails of Tucana spel doos box Spellenbunker.nl

Trails of Tucana

Scrap Racer spel doos box Spellenbunker.nl

Scrap Racer

Carcassonne - Graaf, Koning en Consorten Bordspel Uitbreiding

Carcassonne – Graaf, Koning en Consorten

Uitbreiding

Vind 5

Review door Mat

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.