Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

25 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

HABA

HABA

Review van Mountains

Heb je wel eens een berg beklommen? En dan telt de Vaalserberg niet mee. Ik heb het over echte bergen, zo eentje met een sneeuwtop. Nope, ik ook niet. Ik zit liever met warme chocomel bordspelletjes te spelen. Maar wat nu als je beide zou kunnen combineren?

Daar heeft HABA een oplossing voor gevonden. Met Mountains kan je warme chocomel drinken terwijl je de Mount Everest beklimt. Mountains is ontworpen door Carlo A. Rossi. Je kunt het spelen met 2 tot 5 spelers vanaf 8 jaar. Één potje duurt ongeveer 30 minuten.

 

Doel van het spel

Haal zoveel mogelijk stempels voor in je bergboekje door uitdagende bergtochten te ondernemen. Degene met de meeste stempels wint.

Spelverloop

Iedere bergbeklimmer krijgt een bergboekje met een seizoensblaadje erin. Hier komen je stempels in te staan van de tochten die je dit bergseizoen tot een goed einde weet te brengen. Verder krijg je een aantal uitrustingskaarten en acht dienststenen. In het midden van de tafel ligt de bergkaart met 6 stapels routekaarten in verschillende moeilijkheidsgraden. Hoe hoger de moeilijkheidsgraad, hoe meer dienststenen en stempels het je oplevert.

 

Elke route heeft een bepaalde uitrusting om de top te kunnen bereiken. Heb je alle benodigde uitrusting, al dan niet geleend van je medespelers, dan krijg je de beloning die erbij hoort, dienststenen en/of stempels. Met de dienststenen kan je uitrusting lenen van de andere klimmers.

Berghutten. Sommige routekaarten hebben een berghut erop afgebeeld. In sommige berghutten kan je uitrustingskaarten ruilen met de voorraad. In andere berghutten lekker relaxen, chocomel drinken, een keertje niet bergbeklimmen. In deze berghut betaal je simpelweg met dienststenen voor een leuk aantal stempels. Maar let op: de andere klimmers kunnen ook profiteren van de berghut die jij gevonden hebt.

Einde van het spel

Je kunt helaas niet het hele jaar bergbeklimmen. Het bergseizoen eindigt ook een keer. Het spel eindigt direct als op het einde van een beurt twee stapels van de moeilijkheidsgraden 3 tot 5 op zijn.

Conclusie

Mountains is een familiespel dat je snel onder de knie hebt, en toch uniek. Voor mij het eerste spelletje waarbij je wint door stempels te halen. Ook heeft HABA de sfeer van het bergbeklimmen heel goed in het spelletje weten te leggen. Je waant je echt op een berg met je maten.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Mat

Deze review van Mountains is geschreven door Mat.
Lees alle reviews van Mat

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Mountains bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Mountains


Mountains is een Familiespel dat door 2-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Mountains duurt gemiddeld 25 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Mountains wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door HABA. Je koopt Mountains bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Mountains bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.