Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

4-20 spelers

Leeftijd

Vanaf 6 jaar

Speelduur

35 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Jumbo

Jumbo

Review van Party & Co – Junior

Lantaarnpaal! Pen! Lucifer! Potlood! Kaasstengel! Tijd is op… Aaargh! Ik ben alles behalve goed in tekenen. Het was een blokfluit ja?! Hahaha! Party & Co Junior, probeer dat maar eens te winnen van je kids. Mijn zoontje is een stuk beter in tekenen dan ik. 

Party en Co Junior

Party & Co is een echte klassieker, uitgegeven door Jumbo. Het is onderdeel van de Party & Co spelfamilie, er is voor ieder wat wils. Party & Co Junior is een familiespel, en het kan gespeeld worden met minimaal 3 spelers. Maar hoe meer spelers, hoe beter, omdat een spel met vrienden altijd een feest is! Vanaf 6 jaar kun je meespelen, mits je een beetje kunt lezen dan hè. En als je nog niet kunt lezen, wil een van je tegenstanders je vast wel influisteren wat er op het opdrachtenkaartje staat.

Doel van het spel

Bereik met je team als eerste het laatste vakje van het spoor op het spelbord. 

Party en CO Jumbo

Spelverloop

Vorm teams van 2 personen. Zorg dat de kennis eerlijk verdeeld is, volwassenen tegen de kinderen is dus niet zo’n goed idee. Het team dat het hoogst gooit met de dobbelsteen begint. 

Er zijn twee soorten vakjes op het speelbord:

  • Opdrachtenvakje: Als je hierop terechtkomt, moet je de opdracht doen die op het vakje afgebeeld staat. Heeft je teamgenoot het juiste antwoord geraden toen je de opdracht uitvoerde, mag je teamgenoot nog een keer gooien. En anders, dan is het andere team aan de beurt.
  • Dobbelsteenvakje: Als je hierop terechtkomt, heb je echt geluk. Je mag nog een keer gooien, zonder daar wat voor te doen! 

Party en CO

De Opdrachten

Als je op een opdrachtenvakje komt pak je de bovenste kaart van de stapel. Ieder teamlid doet om de beurt een opdracht voor de medespeler die het juiste antwoord moet raden. Het is dus niet zo dat één speler steeds de opdrachten doet en de ander raadt. Wel zo eerlijk. Zodra de speler de opdracht heeft bekeken, wordt de zandloper omgedraaid. Jullie hebben 30 seconden.

Er zijn 5 verschillende soorten opdrachten en die afgebeeld staan op de vakjes. Op de kaartjes staan 4 begrippen en één vraag plus een antwoord. Deze horen elk bij een opdracht. De verschillende soorten opdrachten zijn: 

  • Schetsen: tekenen dus, een blokfluit bijvoorbeeld 😛 Je mag geen letters of cijfers opschrijven.
  • Mimiek en gebaren: uitbeelden (je mag geluiden maken, maar niet zingen, praten of fluiten). Probeer maar eens ‘fietsen’ uit te beelden zonder fiets. Hahaha. Je kunt vooraf afspreken of er voorwerpen gebruikt mogen worden.
  • Neuriën en geluiden: liedjes neuriën of geluiden nadoen, bijvoorbeeld een aap. (Niet uitbeelden dus!)
  • Verboden woord: een woord beschrijven, zonder het woord zelf of een gedeelte ervan te noemen. Doe je dat wel, zijn jij en je medespeler gelijk af, en is het andere team aan de beurt.
  • Je raadt het al, Vraag & antwoord. Je teamgenoot mag één keer raden.

Party en Co Junior - Jumbo

Einde van het spel

Het team wat als eerste het laatste vakje bereikt heeft gewonnen. Je hoeft niet het precieze aantal te gooien in je laatste beurt, als je hoger gooit is het ook goed. 

Conclusie

Party & Co Junior is een gezellig partyspel voor het gezin, met vrienden of op een kinderfeestje. Het leuke is dat je het al met z’n drieën kan spelen, maar ook met een grote groep. Speel je het met z’n drieën, dan doet één speler alle opdrachten en de andere spelers spelen tegen elkaar. Speel je met meer dan 8 spelers, dan maak je de teams gewoon wat groter. Voel je je wat te groot voor deze versie, probeer dan eens een van de andere Party & Co-varianten uit de spelfamilie

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Mat

Deze review van Party & Co – Junior is geschreven door Mat.
Lees alle reviews van Mat

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Party & Co – Junior bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Party & Co – Junior


Party & Co – Junior komt uit de Party & Co Spelfamilie. Party & Co – Junior is een Familiespel dat door 4-20 spelers gespeeld kan worden vanaf 6 jaar. Een spelletje Party & Co – Junior duurt gemiddeld 35 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Party & Co – Junior wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Jumbo. Je koopt Party & Co – Junior bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Party & Co – Junior bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.