Taal

🇬🇧 Engels

Spelers

2-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

25 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:
Ontwerper(s)

Ho, Ryu

Review van Plantopia

Cute, cute, cute, (in het Engels uitgesproken, laten we daar duidelijk over zijn) we kunnen niet anders zeggen dan Cute. Het spelletje Plantopia pakt ons helemaal in met een overdosis schattigheid.

Plantopia is een strategische kaartspelletje die helemaal Kawaii is (Kawaii (可愛い of かわいい in het Japans, letterlijk vertaald “schattig” of “lieflijk”) is een deel van de Japanse cultuur die rond schattigheid draait). Schattige gezichtjes op banaantjes, tomaatjes en aardappels, maar ook op wolkjes, zonnetjes en druppeltjes. Zelfs de wind blaast met een vriendelijk gezichtje.
Zachte kleurtjes! Als je niet van spelletjes houd kan je met de inhoud van dit doosje ook een baby kamertje decoreren.

Foto Spel Plantopia Origame

Maar laat de schattigheid je niet verblinden, dit spel vraagt om tactisch inzicht.

Je krijgt een klein stukje grond, 5 kaartjes, waar je babyplantjes in kan planten. In je hand krijg je een stel kaarten om je plantjes uit te kiezen. Het spel wordt gespeeld in rondes en niet in beurten. Je speelt tegelijkertijd. De eerste ronde kun je planten, iets laten groeien of 5 kaarten pakken, waar je er dan 2 van mag houden. De 2e ronde wordt het weer bepaalt, wat noodzakelijk is voor de groei van de plantjes.

Foto Spel Plantopia Origame

Is je babyplantje gegroeid, dan kan je die vervangen met een grote plantkaart. Als deze samen met nog 3 andere helemaal volgroeid is stopt het spel en wordt bij iedereen de punten bekeken. Diegene met de meeste punten heeft gewonnen (surprise!).

Foto Spel Plantopia Origame

Er staat heel wat informatie op de verschillende plantkaartjes. Heel veel symbooltjes, en het vergt wel wat tijd om al die symbooltjes te begrijpen, ze te herkennen en te begrijpen wat voor voordeeltjes ze uitbeelden.
Zo staat erop wat het planten van de kaart kost, welk weertype het doet groeien, welke punten de plant oplevert. Maar ook of het een baby plantje is en welke extraatjes het planten van deze plant je oplevert en wanneer.

Foto Spel Plantopia Origame

Het weer is voor een deel afhankelijk van het lot maar je kan ook door middel van kaarten het weer naar je hand zetten.

Bij de keuzes van je planten en bij de keuzes van het bepalen van het weer komt je tactische inzicht om de hoek kijken. Wat is gunstig voor jezelf maar ook hoe kan ik me mede tuiniers dwars zitten.

Foto Spel Plantopia Origame

Plantopia is schattig maar het is geen kinderspel. Je kan het met 5 spelers spelen en met een uitbreiding kan je het ook solo spelen, het wordt uitgegeven door Origame en is verzonnen door Daryl Chow. Instagram artiest Ryu Ho heeft de artwork verzorgt (life of a potato).

Foto Spel Plantopia Origame

Het duurde ons even voor we onze draai met dit spelletje gevonden hadden. De artwork is super leuk gevonden en tijdens het spelen voelt het alsof je met een klein tuintje bezig bent. Elk plantje heeft een gevatte naam maar omdat je niet op je beurt hoeft te wachten is er niet veel tijd om dit uitgebreid te gaan bekijken, doe je dit wel dan verlies je misschien maar heb je je wel vermaakt met namen als Pointless cactus, symmetree en twolips.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Plantopia is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Plantopia bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Plantopia


Plantopia is een Strategiespel dat door 2-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Plantopia duurt gemiddeld 25 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Plantopia is ontworpen door Ryu Ho en wordt in het Engels in Nederland & België uitgegeven door Origame. .

Koop Plantopia bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.