Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-6 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Prijzen & Nominaties
Uitgever:

White Goblin Games

White Goblin Games

Review van Point Salad

Een goed gevulde salade op een warme zomerse dag: heerlijk! In Point Salad, een winnaar van de Nederlandse Spellenprijs, probeer je een goed gevulde salade te maken   Kies je kaarten slim en verdien de meeste punten.

Foto Kaartspel Point Salad White Goblin Games

Spelverloop

Afhankelijk van het aantal spelers pak per groentesoort een aantal kaarten. Die moet je schudden en met de groentezijde naar beneden op 3 stapels leggen. De puntenzijde ligt nu open. Onder iedere stapel leg je 2 kaarten met de groentezijde naar boven. Dit is de markt.

Foto Kaartspel Point Salad White Goblin Games

De spelers pakken om de beurt 1 puntenkaart of 2 groentekaarten. Als extra actie kun je een van je puntenkaarten omdraaien naar een groentekaart. (Andersom mag dat overigens niet.) Op de hoek van de puntenkaart kun je zien welke groentekaart het is. Na iedere beurt vul je eventueel de markt weer aan. Het is belangrijk om slim je kaarten te verzamelen, want sommige groenten leveren je minpunten op. En wat heb je aan pluspunten voor wortels, als je geen enkele wortel hebt verzameld? Met de juiste combi’s kun je veel punten verdienen.

Als alle kaarten op zijn, ga je de punten tellen. Degene met de meeste punten is de winnaar!

Foto Kaartspel Point Salad White Goblin Games

Conclusie

Point Salad, uitgegeven door White Goblin Games, ziet er vrolijk uit en is een leuk eenvoudig kaartspel voor even tussendoor. En het kleine doosje neem je ook nog eens gemakkelijk mee in je tas.

Omdat een potje maar kort duurt, kun je er ook  voor kiezen om een paar rondes te spelen en dan de winnaar te bepalen over het totaal.

Het spel is makkelijk uit te leggen en zeer geschikt voor de beginnende speler.

Maar vergis je niet: dit kleine spel heeft veel verschillende leuke spelelementen. Het is natuurlijk niet voor niets uitgeroepen tot de winnaar van de Nederlandse Spellenprijs 2020 in de categorie Familie.

Foto Kaartspel Point Salad White Goblin Games

Er zit een geluksfactor is het spel, want voor een deel ben je afhankelijk van de kaarten die open komen te liggen. Maar je moet ook tactiek hebben en vooruit kunnen denken om mooie punten te scoren. En er is genoeg interactie, want je zorgt er ondertussen ook nog voor dat jouw tegenstanders niet hun favoriete groenten te pakken krijgen door die voor hun neus weg te kapen.

Je speelt het spel met 2-6 spelers vanaf 8 jaar en een potje duurt ongeveer 15 minuten.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Das

Deze review van Point Salad is geschreven door Das.
Lees alle reviews van Das

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Point Salad bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Point Salad

Omschrijving van Point Salad


Point Salad is een Familiespel dat door 2-6 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Point Salad duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Point Salad wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door White Goblin Games. Je koopt Point Salad bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com. Point Salad is winnaar van de Nederlandse Spellenprijs 2020 – Familieprijs Winnaar.

Koop Point Salad bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.