Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

25 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Jolly Dutch Productions

Jolly Dutch Productions

Review van PULP

In het nieuwe kleurrijke kaartspel voor 2 personen van Jolly Dutch mix je je eigen smoothie vol vrolijke ingrediënten ontworpen door Casper van Est. Elk ingrediënt heeft zijn eigen eigenschap, mix je ze in de juiste volgorde en met de juiste timing dan mix je de meest waardevolle smoothie. Heb je 2 doosjes dan is het spel met 4 personen te spelen en speel je in 2 teams tegen elkaar.

Het spel

Beide spelers krijgen hun eigen stapel met 24 ingrediënten in de kleur blauw of groen. In het midden worden de boosterkaarten en de rondekaarten neergelegd zoals je op de foto kunt zien. De ronde kaart geeft aan welke speler begint en hoeveel ingrediënten er in die ronde gespeeld moeten worden. De eerste ronde begint met 3 ingrediënten. Elke ronde (en dus niet elke beurt!) begint met het aanvullen van de handkaarten tot 5 stuks. Om de beurt leggen de spelers een ingrediënt neer en voeren de actie meteen uit indien mogelijk.

Startopstelling met ieder 5 gedekte handkaarten

De eigenschap van de kaart staan in een paar tekentjes onderaan de kaart vermeld. Deze zien er in het begin best ingewikkeld uit en omdat elke kaart uniek is duurt het even voor je in de gaten hebt welke eigenschap de ingrediënt heeft. Om het wat te vergemakkelijken krijgt elke speler een kaart met uitleg van de tekentjes. Onderaan de kaart staat een QR code, als je deze scant komt je op een website waar elke kaart heel duidelijk omschreven wordt. De eerste paar keer spelen heb je die er wel echt bij nodig, maar als je eenmaal door hebt hoe het werkt spreken de kaarten voor zich.

Aan het eind van de ronde wordt er gekeken wie de meeste waardevolle smoothie heeft gemixt, deze bestaat uit de waarde van de kaarten + het aantal boosters. De speler met de meest waardevolle smoothie krijgt de ronde kaart. Het nummer dat op de ronde kaart staat vermeld is naast het aantal ingrediënten dat gespeeld moet worden ook het aantal punten dat met deze ronde gehaald kan worden. De speler die als eerste 13 punten aan ronde kaarten heeft verzameld heeft gewonnen.

De eerste gespeelde ronde, de blauwe speler heeft een smoothie met een waarde van 10 en de groene speler een smoothie van 11. Hierdoor ontvangt de groene speler de rondekaart van 3 punten.

Conclusie

Als je eenmaal de tekentjes van de eigenschappen kent leg je het makkelijk neer en duurt het niet lang. Na een aantal keer spelen kom je er echt in en is het een uitdaging je kaarten in de meest gunstige volgorde te spelen, maar het kan zomaar zijn dat een ingrediënt van je tegenstander je doet besluiten het toch over een andere boeg te gooien.

Omdat het echt even duurt voordat je er een beetje inzit vinden we het een boeiend spel om samen te spelen en mixen we graag na het eten nog even een smoothie, maar wij vinden het geen spel dat je er even bij pakt met bezoek. Ben je uitgekeken op de ingrediënten? Dan is er nog een hele serie gele kaarten voor gevorderden die je kunt toevoegen aan je stapel waardoor het spel weer een hele nieuwe dimensie krijgt.

Inclusief uitbreidingsset

Deze review van PULP is geschreven door Mandy.
Lees alle reviews van Mandy

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop PULP bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van PULP


PULP is een Familiespel dat door 2 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje PULP duurt gemiddeld 25 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . PULP wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Jolly Dutch Productions. .

Koop PULP bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.