Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

White Goblin Games

White Goblin Games

Review van Qwixx: Longo

"Qwixx is een dobbelspelletje dat niet snel verveeld. "

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Sam

— Sam

Als je net als ik regelmatig Qwixx speelt, ben je misschien wel net zo nieuwsgierig naar deze versie als ik was. Ook als je niet bekend bent met Qwixx, maar wel van dobbelspelletjes houdt, dan zou ik zeker even verder lezen. 

Qwixx Longo - white goblin games (2)
Inhoud Qwixx Longo

Wil je eerst meer lezen over het basisspel? Lees dan eerst de review van Das.

Qwixx in het kort

Ben je al bekend met Qwixx? Dan kan je dit gedeelte overslaan.

Qwixx wordt gespeeld met zes dobbelstenen, vier gekleurde en twee witte. Om de beurt gooien de spelers de dobbelstenen. Alle spelers mogen de waarde van de witte dobbelstenen bij elkaar opgeteld gebruiken op hun scoreblad. Maar alleen de speler die heeft gegooid mag één gekleurde dobbelsteen met één witte dobbelsteen combineren. Je wilt per rij zoveel mogelijk kruisjes zetten, want hoe meer kruisjes hoe meer punten, maar let op je mag nooit meer terug. Dus als in de rode of gele rij bijvoorbeeld een vier hebt afgekruist, en je gooit de volgende ronde een drie, dan heb je pech.

Qwixx Longo - white goblin games (3)

Hoe is Qwixx Longo anders dan Qwixx?

Qwixx Longo wordt met andere dobbelstenen gespeeld, namelijk met 8 zijden. Dit zorgt er automatisch voor dat je meer nummers op de rijen krijgt. Je kan nu voortaan met de twee laatste cijfers een rij afsluiten. En iets wat echt nieuw is, is het geluksgetal. Elke speler heeft zijn eigen twee geluksgetallen. Als met de witte dobbelstenen jouw geluksgetal wordt gedobbeld, mag je of gewoon het cijfer gebruiken of je mag op de rij waar je de minste kruisjes hebt het eerst volgende cijfer afvinken.

Qwixx Longo - white goblin games (1)
Het doosje is net wat groter

Conclusie

Hier thuis is Qwixx een van de meest gespeelde dobbelspellen, dus ik was erg benieuwd of ik deze versie leuker of minder leuk zou vinden. Maar het eerlijke antwoord is, ik weet het niet. Beide versies zijn erg leuk om te spelen. Bij deze versie lijkt het nog moeilijker om lage getallen te dobbelen, maar jouw persoonlijke geluksgetal kan je hier weer bij helpen. Voorlopig houd ik gewoon beide spellen in de spellenkast.

Een groot voordeel van Qwixx is, dat het snel uitgelegd is en makkelijk te spelen is met vrienden die niet dezelfde taal spreken of wat jonger of ouder zijn. Het is echt een spel voor alle leeftijden! Ik pak het er dus snel bij als je even snel een spelletje wilt spelen. Vanaf twee spelers, is dit spel al te spelen. Met meer spelers kan je vaker gebruik maken van de witte dobbelstenen en je geluksgetallen, wat voor extra kruisjes zorgt.

Qwixx Longo is bedacht door Steffen Benndorf en Reinhard Staupe en wordt uitgegeven door White Goblin Games.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Sam

Deze review van Qwixx: Longo is geschreven door Sam.
Lees alle reviews van Sam

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Echt een blijfertje!"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Sam

— Sam

Koop Qwixx: Longo bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Qwixx: Longo


Qwixx: Longo komt uit de Qwixx Spelfamilie. Qwixx: Longo is een Familiespel dat door 2-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Qwixx: Longo duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Qwixx: Longo is ontworpen door Steffen Benndorf & Reinhard Staupe en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door White Goblin Games. .

Koop Qwixx: Longo bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.