Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

75 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Tavern Games

Tavern Games
Ontwerper(s)

Drover, Glenn

Review van Raccoon Tycoon

Ik was direct verliefd op het spel ook al had ik nog geen idee waar het over ging. Maar ja, het gaat over dassen dus wat wil je, haha! De artwork is fantastisch, met dank aan de ontwerper Glenn Drover. En toen bleek het ook nog eens een heel leuk familiespel te zijn!

In dit spel, in het Nederlands uitgegeven door Tavern Games, beheer je een bedrijf in Astoria en je probeert zo veel mogelijk winst te maken, zodat je goede investeringen kunt doen. Wordt jij de meest welvarende zakenman of -vrouw, oftewel de Tycoon van Astoria?

Raccoon Tycoon Bordspel Tavern Games

Spelverloop

Wanneer je aan de beurt bent, mag je 1 van de 5 mogelijke acties uitvoeren.
Je kunt bijvoorbeeld goederen gaan produceren. Die actie heeft ook direct invloed op de marktwaarde van een aantal producten. Producten die je hebt, kun je weer verkopen op de fluctuerende markt. Probeer de markt in je eigen voordeel te manipuleren en pak je voordeel: verkoop je goederen op het juiste moment en maak zo veel mogelijk winst!

Wanneer je eenmaal geld hebt verdiend, kun je investeringen gaan doen. Ga je dan bijvoorbeeld een spoorwegveiling starten? Dat zijn de kaarten met de schattige dieren. Maar vergis je niet! Het zijn harde zakenlui. En hoe meer spoorwegen van dezelfde (dier)soort kaart je bezit, hoe meer punten je krijgt aan het einde van het spel. Je biedt tegen elkaar op en degene die het hoogst bod heeft uitgebracht, ontvangt de spoorlijn. (Met 2 spelers kun je alleen een tegenbod doen, maar wij vonden het toch leuker om te blijven bieden tot er iemand afhaakt). Je kunt steden aankopen met goederen en als je steden combineert met een spoorlijn, dan levert dat extra punten op.

Raccoon Tycoon Bordspel Tavern Games

Last but not least: je kunt investeren in een bedrijf. In het begin denk je misschien dat het makkelijker of sneller is om gewoon te produceren en winst te maken. Maar deze kaarten kunnen je hele mooie voordelen opleveren. Je kunt bijvoorbeeld meer goederen opslaan of extra producten ontvangen als je produceert. En wat dacht je van de Zwarte Markt, die je het voordeel geeft om meer handkaarten te hebben? Of het vrachtbedrijf dat je in staat stelt 2 verschillende goederen tegelijk aan te bieden op de markt?

Conclusie

Het economische spel is fantastisch vormgegeven, maar dat had ik, geloof ik, al gezegd Het is makkelijk te leren en makkelijk te spelen en daarom ook zeer geschikt voor beginnende spelers die ook een beetje uitdaging zoeken. Maar doordat je een goede tactiek moet bedenken, alle verschillende opties die je hebt en de interactie met de andere spelers, blijft het een erg leuk spel, ook voor de ervaren bordspeler.

Raccoon Tycoon Bordspel Tavern Games

Wat mij betreft een aanrader voor de beginnende en de meer ervaren spelers! Je speelt dit spel met 2-5 spelers en een potje duurt ongeveer 60-90 minuten.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Das

Deze review van Raccoon Tycoon is geschreven door Das.
Lees alle reviews van Das

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Raccoon Tycoon bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Raccoon Tycoon

Omschrijving van Raccoon Tycoon


Raccoon Tycoon komt uit de Raccoon Tycoon Spelfamilie. Raccoon Tycoon is een Strategiespel dat door 2-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Raccoon Tycoon duurt gemiddeld 75 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Raccoon Tycoon is ontworpen door Glenn Drover en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Tavern Games. Je koopt Raccoon Tycoon bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Raccoon Tycoon bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Uitbreidingen op Raccoon Tycoon

Deze spellen kun je samen met Raccoon Tycoon spelen

De Raccoon Tycoon Spelfamilie

Deze spellen komen ook uit de Raccoon Tycoon Spelfamilie

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.